tiistai 30. syyskuuta 2014

sinivihreää


Käynti kierrätyskeskuksessa tuotti kotiin taas lempivärejä, sinivihreää.


Onhan tuota tullut huomattua, että marokkolaiset kuviot ovat pinnalla. Ja kyllähän minulle toki näin kauniin väriset kulhot kelpaavat.



Ja tuollainen retrotermari, etenkin kun se oli ilmainen (ja hyvän värinen, katsokaa nyt miten se sointuu yhteen noiden kulhojen kanssa), tuli sitten hamsteroitua. Ostin myös yhden retrokupin, niitä on muutama jo ennestäänkin.


Lasikuppia pyöritellessä huomasin, että sehän taitaa olla niitä samoja, joita ostin aiemmin muka tuikkulyhtyinä lasikuvuiksi. Jos en käytä tuota kahvitteluun, niin siitä tulee hyvä kupu.


Näitä muoviosia on kovasti erimuotoisia, minullakaan ei ole yksikään samanlainen. Ja hitsi, kyllä vaan ovat paljon edullisemmat kierrätyskeskuksessa kuin vaikka Habitaressa tai vintagemessuilla ;)

lauantai 27. syyskuuta 2014

vapaasti virkattua: turkoosi spiraali


Pellavalangoista virkattu kaksi suurta spiraalia. Turkoosit pikkukerät käyttöön. Koska ne ovat vähemmistönä, päävärin antavat suuret ruskeat kerät.



Kuuman heinäkuun jäljiltä näkyy paljon kuivuneita lehtiä ja heinää.












Spiraaleista tuli pusero. Vähän olkapäiltä yhteen ja sivuja yhteen. Pyöreä pusero. Inspiraationa oli Vuokko  Nurmesniemen Pyörre-mekko, josta hokasin että vaatekappale voi olla pyöreä. Virkkausidea alkoi vaivata mieltä. Mutta ennen puseroa ehdin tehdä samoista langoista päivänvarjon, joka kiilasi puseron edelle.




torstai 25. syyskuuta 2014

naga


Korjailin yhtä kaulakorua, joka oli hajonnut. Se edellinen koostui monenlaisista turkoosi-, koralli- ja puuhelmistä, mutta nyt halusin vaihteeksi käyttöön nuo naga-simpukkahelmet. Sidoin vain vanhasta korusta irrotetun ison riipuksen ostamaani nauhaan ja siinä se on. Taidan tehdä niistä muista tilpehööreistä jonkin muun korun.







Now you see it, now you don't





hakusana naga conch shell beads

tiistai 23. syyskuuta 2014

kirveshommissa




Kurkistetaan vaihteeksi "rautakaudelle".


Eurassa Härkänummella oli talkoot.


Siellä oli paljon hommia kuorimaraudalle, vesurille (son mä),


puukolle, saksille...


Ja tietysti kirveelle.


Muutamaa rakkoa myöhemmin oli jo saatu hyvä alku aidalle, täytyyhän muinaiskylässä aita olla. Vielä on paljon tekemistä tuleville kesille.


maanantai 22. syyskuuta 2014

kirjat poissa

kirjat poissa 

Lupasin muistaakseni ilmoittaa kun muokattujen kirjojen näyttely loppuu Museoviraston kirjastosta. No nyt kävin purkamassa sen pois.


Tosi pitkäänhän se olikin esillä sitten loppujen lopuksi, nyt tulee kuulemma journalistisen kuva-arkiston näyttely. Se on varmaan mielenkiintoinen, täytyy käydä katsomassa. Kuulin purkaessani, että kirjojani kuvasi innokkaasti muun muassa vierailulla olleet Keski-Kiinan yliopiston kulttuurintutkijat, sai sitten oikein kansainvälistä huomiota :) Tuskin muistan missä kirjat olivat minulla kotona, mutta onneksi on jotain valokuvia todisteena.

kirjat kotona

lauantai 20. syyskuuta 2014

turkoosia spiraalissa


Olen tässä kesän mitaan virkannut isoa spiraalia pellavalangoista. Otin käyttöön pienet turkoosit lankanysät. Tai sinivihreät, miten kukin haluaa asian nähdä.


Näin ilmavaa juttua jaksoi tehdä kuumallakin.


 Mitä spiraaleista tulikaan, selviää hieman myöhemmin.


Välillä oli kuitenkin siirryttävä ulos viilentymään ja käsityö mukaan pihalle. Esittelenkin tässä samalla "vanhan" kangastuolin, jonka olen itse värjännyt vahabatiikilla. Bongasin muinoin  Ikeassa valkoisen taittotuolin, jonka kankaisen istuimen saattaa irrottaa. Sehän piti tietysti ostaa värjäysmateriaaliksi. Vahabatiikkikurssilla sitten yritin kuvoida sitä aboriginaalityyliin, mutta paksu canvas-kangas ei imenyt vahaa kovin hyvin ja kuvio jäi aika himmeäksi. Tein silloin koko sarjan kodinsisustusta australiakuvioilla, löytyy tyynyt, verhot, pöytäliinat...


Vahabatiikki sopiikin erityisen hyvin verhoihin, etenkin jos vahaa ei ole hirmu tarkkaan poistettu, valo korostaa kuviota hienosti. Ja on tuoli näin ehdottomasti kuitenkin parempi kuin valkoisena vaikka värjäys ei täysin onnistunutkaan.


torstai 18. syyskuuta 2014

pöllökauha


Äkillinen ideavarkaus iski jälleen! Rynnistys kierrätyskeskukseen käsityömateriaaliosastolle, sieltä saa puisia kauhoja. Akryylimaaleistakaan ei tarvinnut vaivautua avamaan kuin musta ja valkea.


Eikö olekin södet! Täysin hyödyttömät mutta södet. Mutta kun niin tykkään vanhoista puuesineistä....

idea varastettu aivan suoraan täältä:

alkuperäistä tekijää en saanut tuolta selville, ilmeisesti tämä?

yes, sepä se

tiistai 16. syyskuuta 2014

helminauha


Helminauha. Mitäpä tästä muuta sanoisi. Lähinnä chevron-helmiä paksuun nyöriin solmittuna. Siitä minä aina niin mieleni pahoitan kun helmissä on liian pienet reiät. Mutta nämä sattuivat menemään läpi paksummastakin langasta.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...