lauantai 29. marraskuuta 2014

astiat paikallaan



Astiat alkavat olla paikoillaan keittiön uusissa hyllyissä.


Laitoin puulaatikoihin taustaksi tapettipalat. Päällystin pahvinpalan ja työnsin sen vaan tuonne taakse. Helppo vaihtaa.





Tämä tapetti on dyykattu roskiksesta. Joku naapuri oli repinyt kukkatapetit pois. Otin askartelumateriaaliksi pari vähän isompaa kappaletta.


Käsintehtyjen astioiden jahti jatkuu menestyksekkäästi kierrätyskeskuksessa. Vähän vaihtelua käyttöastioihinkin.


Kiva lautanen, sopiva paahtoleiville ja kuppi samalta tekijältä kuin se edellinen. Tämä ehkä vielä paremman värinen. Olen tyytyväinen.


torstai 27. marraskuuta 2014

Pökkis yllättää jälleen


Mukulapökkövehka (Amorphophallus bulbifer) näyttää panostavan oikein kovasti tuohon lisääntymispuoleen.

Sen lisäksi että se tekee multaan uusia mukuloita ja lähtee näköjään hyvin kasvamaan tuoreista siemenistä, niin nämäkin lehteen kasvavat möhkylät voisi kaiketi isututtaa. Täytyy kai sitäkin kokeilla, onkohan sen aika vasta keväällä? Yksikesäisissä siementaimissa on jo niitä O.O


ps. huonekasvit.net taitaa olla kuollut foorumi. Katsotaan pomppaisiko se vielä henkiin...

tiistai 25. marraskuuta 2014

silkki-banaani-huivi


Ihan vaan väriterapian vuoksi virkkasin pitkän ja kapean pötkön silkki- ja banaanilangoista. Kaulaan laitettava viherrys.



lauantai 22. marraskuuta 2014

303-arvontatulos!


Voi tätä jännityksen määrää! Taidan itse stressata eniten näistä arvonnoista...

Punervien kankaiden voittaja on:



L.S.
Onnittelut! Laitan kankaat pakettiin.


 Mutta hei! Pistetään vielä lohdutuspalkinto, pieni ylläri arvontaan:


Onnea sinisukka! Sinäkin saat pikkupaketin :) Tästä ei ole mitään kuvaa, tuolta varastoistani löysin jotain käyttämätöntä pientä kivaa.

Pistäkäähän voittajat yhteystietonne sähköpostiin jokkemaa at gmail piste comiin

KIITOS
kaikille osallistujille!

Toivottavasti tästä ei saanut käsitystä että en pidä oranssista, sehän on vallan ihana väri. Mutta nämä kankaat olivat olleet jemmassa retropeittoa varten ja minulla ei ole enää tarvetta säilytellä niitä, nyt kun peitto on valmis. Kyllä siinä on jo retrokangasta minulle riittämiin.


torstai 20. marraskuuta 2014

maapallolamppu


Lopultakin tärppäsi! Kierrätyskeskuksessa oli risa karttapallo, jee!

Ne ehjät on niin kalliita eikä niitä muutenkaan oikein raaski rikkoa. Tämä oli valmiiksi melkein kahtia. 


Sain tehtyä karttapallolampun, josta olin pitkään haaveillut. Tein siis puolikkaan pallon. Olisihan sen voinut liimata uudestaan yhteen johdon kiinnittämisen jälkeen, mutta tarvitsin enemmän valotehoa.

Helppoa, siinähän on täsmälleen reikäkin valmiiksi johdolle.




Vanha lamppu oli tehty kanaverkosta ja lasihelmistä.

Se olisi vielä eteläinen pallonpuolisko käyttämättä... kulhoja noista on myös tehty...

***

tiistai 18. marraskuuta 2014

juhlavalmistelua


Järjestin keittiötuparit kavereille


Juhlavalmistelut viidakossa melkein tehtynä.

(että on niitä muitakin huoneita kuin keittiö)

lauantai 15. marraskuuta 2014

oranssi 303-arvonta




Tuosta keittiön laitosta selvittyäni, pitkästä aikaa pieni arvonta!

Lukijakunta on kasvanut jo kolmeen sataan, oi ihmettä. Kiitän kiinnostuksesta!

Palkinto ei ole kovin kummoinen: siivoilin pois tilkkutöistä ylijääneitä kankaita ja ajattelin että empäs viekkään näitä kierrätyskeskukseen, vaan voisi arpoakin.


Olisi tarjolla erilaisia puna-oranssi-ruskea -sävyisiä retrokangaspaloja, ei kovin suuria, tyynyliinan voisi saada kokonaisena. Vähän tällä lailla mysteeripakettina. Minulla ei tälläiset värit oikein tahdo kulua vaikka kuinka yrittäisi.


Tämä yksi on itse asiassa ihan kokonainen esiliina.


Arvontaan osallistutaan jättämällä viesti tähän postaukseen. Yksi arpa per osallistuja, anonyymit jälleen muistakaa jokin tunnari. Arvonta päättyy perjantaina 21.11.2014 klo 24:00. Voittaja selviää siis ensi viikonloppuna.


Onnea oranssiin arvontaan!

Nyt viikonloppuna kaikki ovat tietysti messuilla Tampereella, mutta mukaan arvontaan ehtii vielä ensi viikollakin. Täytyy tutkia löytyisikö vaikka lisää kankaita jostain toisesta varastopaikasta ;)

torstai 13. marraskuuta 2014

tylsähköä



Tässä jälleen tälläinen kierrätyskeskussatsi (voi ei taas!)

Vaikka pidänkin kirkkaista väreistä, luonnonvillat miellyttävät myös. Eihän sitä koskaan tiedä millloin värjäyskurssi napsahtaa kohdalle ;) Materiaalia pitää olla varuilta aina saatavilla. Tiedä sitten montako kuutiometriä on riittävästi...


Näissä pellavapyyhkeissä on minusta tosi hieno koriste.


Sitten ajattelin kokeilla tälläistä villakangastakkia kun halvalla sai. Onhan se vähän pliisu väreiltään, mutta se näyttää minusta kasvivärjätyista langoista itse kudotusta kankaasta omellulta, ei siis mikään kaupan tuote. Katsotaan miltä se rupeaa päällä tuntumaan, jos ei omalta, niin vien sen takaisin. Malli on minulle vähän leveä, sopiipahan villatakki alle.




Ilmaistorilta otin pari vanhaa raastinrautaa. Korvistelineelle oli tarvetta ja pyöreästä tietysti tuikkukynttilälle lyhty. Raastinraudan käyttö korutelineenä on varmaankin maailman ensimmäisiä kierrätystuotteita jo vuosien takaa, mutta toimii yhä.



tiistai 11. marraskuuta 2014

helmitesti


Ensimmäinen peruuntunut kurssi (huonosti alkanut taas syksy) olisi ollut peyotepiston opettelua. No otin sitten kirjat esiin, onnistuu se niinkin. Säästyipähän nekin rahat. Helmiä ei vielä paljon kulunut. Sain aikaan pienen tasojutun ja rinkulan. Freeformiin en vielä ehtinyt, jää toiseen kertaan. Ongelmahan ei niinkään ole ohjeet tai materiaalien määrä vaan ajan löytäminen. Sen kurssi olisi ratkaissut.



lauantai 8. marraskuuta 2014

vapaasti virkattua: käkikello



Hei tiedättekö minkä voi myös virkata?

No käkikellon tietysti!


Kukkuu!
Aurinko paistaa ja käki kukkuu, aina on hyvä päivä.




En nyt laittanut kellokoneistoa tähän, mutta olisihan siitä voinut tehdä oikean ajannäyttäjän. Sisuksena on pieni pahvilaatikko, jossa sattui olemaan aukkokin sopivassa kohdassa.


Tämä oli oikeastaan kooste erilaisista virkkuutekniikoista, joita on pitänyt kokeilla.

Katon simpukkakuvio:

aurinko:

käpy:

sitten tietysti tuo lintu, joka tehdään taittamalla ympyrä puoliksi, se nyt on niin helppo että en edes viitsi laittaa linkkiä. Mutta ompa muka ollut vaikea saada tehtyä.

ps. kuvassa näkyvät myös tuunatut lautaset
http://jokkemaa.blogspot.fi/2011/01/pari-paivaa-jokkemaassa.html

torstai 6. marraskuuta 2014

keittiön hyllyjä


Keittiön kohennus on ihan loppusuoralla. Sain viime viikolla poraajan paikalle ja hyllyt seinään. Näppäsin ensihätään tuoreeltaan iltapimeällä kuvan, koska eihän niitä pian enää tavararöykkiöiden alta erota ;)

Lokerot ovat sekalaisia omia tuunauksia kuten trukkilavahylly tai muita haalimuksia kuten roskalavalta dyykatyt puiset viinilaatikot. Ai sitten vain asetellaan purkit ja purnukat! Näyttää siltä että ylijäämää jää runsaasti. Enää yksi hylly rakennettavana.


tiistai 4. marraskuuta 2014

pimpulat huivissa


Olen ollut huomaavinani kaupungilla, että huivissa pitää nyt olla pompuloita tai tupsuja. Ja mikäpä parhaiten sopisi syksyyn kuin keväänvihreäksi värjätty huivi tuunattuna neonvärisellä pompulanauhalla. Olen värjännyt ja ommellut tuon huivin muutama vuosi sitten, nyt lisäsin pompulat. En viitsinyt ostaa uutta huvia pompuloita varten.


Toinen huivi vaati vähän paikkausta.


Siinä on erityisen hauskat pompulat reunssa (Hmong-käsityötä, ei minun tekemä).


Ja nyt myös pienet paikat. En mitenkään yrittänyt peitellä paikkausta.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...