torstai 7. kesäkuuta 2012

kukkia, kukkia

A. Polyschistum
Viidakkoraportti eli kukkia ja muita uutuuksia viime kuukauksien ajalta.

Muutamat flamingonkukat kukkivat jo talvella. Minulla on vain näitä hyvin vaatimattomia, joilla on vain tuo puikula eikä koristeellista suojuslehteä. Sen sijaan varsinaiset lehdet ovat koristeelliset. Anthurium Polyschistum kukki ensimmäistä kertaa. Clarinerviumilla on samalainen kukka, sekin on ollut ahkera kukkija.

Täplätraakkipuu
Yhtenä aamuna huomasin täplätraakkipuussa nupun. Sitten piti kyttäillä kukkaa, koska se aukeaa aikaisin aamulla ja kuihtuu hyvin pian. Pimeässä räppäsin kuvan salamalla. Ei ole usein kukkinut, kiva oli tuokin nähdä.

jokin pallerokaktus?
Uusin kaktushankinta ei ole kukkinut, mutta piikit ovat näyttävät.

Brassia
Olen jahdannut tiikeriorkideaa (tietysti) mutta nyt päätin lopulta luovuttaa ja hankkia jonkun muun samantapaisen. Olin päättänyt, että jos tähän taloon tulee joskus orkidea, vain tiikeriorkidea kelpaa. Pilkullinen Brassia saa toimia korvikkeena. Tässä oli yllättäen hyvä tuoksu.

perhosorkidea


Sitten kun kerran orkidean makuun oli päästy, tuli vielä marketista kynsilakkaan sointuva tavis "perhonen".
Mutta ei, en aio ryhtyä näitä haalimaan ;)

mukulapökkövehka
Kevään jännittävin ilmiö oli kuitenkin Amorphophallus bulbiferin kukinta. Kääk, se kun haisee todella pahalta! Mutta suljin sen läpinäkyvään muovipussiin ja homma sujui ihan hyvin :)

5 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Ompas jännä tuo orkidea, ei ihan tavislaatua. Saatikka mukulapökkövehka! Hieno on viidakkosi.

Othel kirjoitti...

Melkoisia kotieläimiä!

Anonyymi kirjoitti...

Ostin joskus puutarhamessuilta pökkövehkan mukulan, oli paljon vaatimattomampi kuin tuossa kuvassasi oleva kukka, mutta haju oli kuin joku olisi kärrännyt lantakasan kämpän nurkkaan. Kukan varsiosa oli lämmin, suorastaan pelottavan kuuma kukkiessaan. Päädyin viemään sen roskikseen, kun en kestänyt hajua. Jos sen istuttaa maahan/purkkiin, tekee komean kirjavan lehden.
helena

sinisukka kirjoitti...

Kadehdittava kokoelma :D

Jokke kirjoitti...

Ihan totta, jotkin vehkojen kukat kuumenevat kukkiessaan, silläkin ne houkuttelevat pölyttäjiä. Haju ei kestä monta päivää ja pussi sulki sen hyvin sisäänsä, joten se meni kyllä. Nyt sitten on lehden vuoro, toivottavasti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...