torstai 27. joulukuuta 2012

Jokke testaa: kookosherkut


Jokkemaan perinneherkku kookospähkinä tupsahteli joulun aikaan vastaan vähän joka puolella.

Testi 1: kookoslastut glögissä, aivan ehdoton. Jo useana vuonna toteutettu glögimauste. Tekee glögistä juomisen arvoista toisin kuin ällöt rusinat.


Testi 2 ja 3 saunan päälle: kookoslimonadi (artificial flavors) sisäisesti ja kookosöljy ulkoisesti. Limonadi hieman esanssinen, mutta ehdottomasti tunnistaa kookokseksi. Kategoriaan "kaikkea sitä keksitäänkin".

Öljy sottaa eikä imeydy, mutta saahan siitä tuoksun puolesta trooppista tunnelmaa (vrt. öljymäiset entiset? aurinkorasvat, joihin rannan hiekka tarttuu).


Testi 4: kookossuklaa (tai no valkoinen sellainen), stevialla makeutettu. Oikein maukas tälläiselle joka ei pidä tummasta suklaasta. Ei kovin makea ja kookos maistuu riittävästi.

Nam, onkos sitä vielä jäljellä?

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Täällä toinen kookoksen ystävä.Tuo suklaa näyttää houluttelevalta,multa ei kyllä olisi jäänyt siitä mitään jäljelle.....

Saila kirjoitti...

Hei, kookoksen ystävä täälläkin! Loistava idea laittaa sitä glögiin, itsekään en tykkää rusinoista.
Harmi kun en ole löytänyt Suomesta mistään aikoinaan aina Ranskasta ostamaani kookos-huulirasvaa, se oli maailman ihanimman tuoksuista! Yksi hyvä syy lähteä siis Ranskaan. Siellä ja Espanjassa saa kookoksella maustettua jugurttiakin, superhyvää. Osallistuin johonkin jugurtti-makutestiin Helsingissä varmaan 20 vuotta sitten ja lomakkeeseen sai esittää makutoivomuksen, laitoin kookos, ja sitä odottelen edelleen... ovat ilmeisesti vähän hitaita lukemaan asiakaspalautteita siellä.

Jokke kirjoitti...

Hienoa! Kookosfanit kokoontuvat :) Kyllä kookosjugurttia on ollut, Arlalla oli litran purkissa. Ja sitten oli jotain kausimakua pienemmässä. Kookosjäätelö on ihan parhautta, nam.

KatMan kirjoitti...

Nam, tuota suklaata pitää kokeilla! Kookosöljyä kannattaa kokeilla myös sisäisesti, siis elintarvikkeeksi tarkoitettua. Kanasta tulee ihana ko.öljyssä paistettuna tai uunissa kypsytettynä, marjapirtelöihin ehdoton. Ja myös todella terveellinen :) Lisäilen sitä vähän kaikkeen.

Lea - kiertoidea kirjoitti...

Oooh mikä yhdistelmä - glögi ja kookos, menee kokeiluun! Kookos on kyllä parhautta täydellisimmillään, sekä ulkoisesti että sisäisesti nautiskellessa :)

Varjoyrtti kirjoitti...

Liityn myös kookosfanien kerhoon :) Tuttuja löytyi glögi ja öljy iholle ja pannulle. Muut olivatkin uusia, pitää pitää silmät auki jos jossain näkee niin matkaan lähtee :)

Jokke kirjoitti...

Kaikkea ne myyvätkin, ei ollut yhtä kummaa kuin kotimainen appelsiinsuklaan makuinen limppari. Glögiin käyvät hyvin nuo isot luomulastut (psst. vähän rommia joukkoon, niin pääsee lähes kokonaan eroon joulutunnelmasta ;))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...