keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

posliinikukka


Posliinikukka, siis isoposliinikukka Hoya carnosa kukkii innokkaasti tänä vuonna. Kokeilin kuvata sen kukkia makrolinssillä. Niissä on nimittäin aika hienoja yksityiskohtia.Irrotin yksittäisen kukan tertusta ja tähtäilin sitä kameralla.


Etenkin nupusta näkee hyvin mistä kukka on saanut suomenkielisen nimensä. Kiiltähän se kuin posliini.


Ja vähän piti zoomailla karvamattoakin... mmm, värejä...Mutta kokonaisten huonekasvien kuvaaminen on vaikeaa. Aina vastavalo ja kaikenlaista härpäkettä tiellä. Joka tapauksessa katon rajassa on monta tuoksuvaa kukkaterttua. Iltaisin tuoksu voimistuu ja on välillä aivastuttavan voimakas.

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Tuo on ihana! Sain äidiltäni, kun hän ei sietänyt tuoksua. Voimakashan se on. Minulla se on nyt niin varjossa, ettei edes kuki joka vuosi, mutta pelkät lehdetkin ovat kauniit-
Mahtavan näköinen on lähikuva nupusta ja karvalankamatosta!

Eila Vasama kirjoitti...

Katos, katos, mulla oli sama aihe:)
Hienot kuvat sulla!

sirkkis kirjoitti...

Ihana kukku ja meillä kotona oli ja kukki paljon ,kunnes astma pakotti hävittämään. Sen tuoksi on hyvin allergisoivaa. Kauniita lähikuvia .

Jokke kirjoitti...

Lehdetkin ovat tosiaan kiiltäväpintaiset. Minä olen kuullut että tästä on jouduttu luopumaan tuoksun takia. En yhtään ihmettele. Tämä on sellainen tavallinen tapaus: mummolta saatu pistokas, perintökasvi.

ViMMa kirjoitti...

Kun katon noita kuvia alan taas hinkua uutta kameraa, käyttämäni digipokkari on ainakin 5 vuotta jo palvellut. Saisikohan sitä aikaiseksi tutkailla mikä olisi hyvä seuraaja... Mieki kukkia kuvailen, mutta vain luonnossa, eikä tuolla nykyisellä hääppösiä kuvia saa. Sisäkukat on meillä pääosin kukattomia ja lyhyt ikäisiä, sillä peukaloni on vihreä vain jos maalaan sen :)

Jokke kirjoitti...

No nämä on kuvattu kännykällä ja sillä 25 euron klipsumakrolla ;) Mutta kameraa ostaessa kyselin asiaa paremmin tuntevilta kavereilta, pikku pokkari sekin vaan on ja minulle hyvin riittänyt monta vuotta.

ViMMa kirjoitti...

No hyviä kuvia, kukan olemus tuli hyvin esille. Ite oon ihan pudonnu tekniikassa jo kärryiltä. Oon edelleen kolmen laitteen käyttäjä, puhelin, kamera ja läppäri, mieluusti kaikki erikseen. Tosin syynsä tuohonkin, on kiva olla netin tavoittamattomissa ja puhelimen toiminnoissa tärkeintä on 2-3 viikon akunkesto.

Jokke kirjoitti...

Minäkään en ole jaksanut opetella puhelimella bloggaamaan vaikka varmaan se onnistuisi. Sitten pitää siirrellä asioita laitteesta toiseen eli itse asiassa tulee varmaan enemmän vaivaa. Puhelimessa olen positiivisesti yllättynyt akunkestosta. Eihän se tietenkään ole sitä entistä paria viikkoa, mutta puolisen viikkoa kuitenkin. Sen verran vähän käytän. Isomman varavirtalähteen hankintaa olen harkinnut reissuja varten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...