lauantai 4. kesäkuuta 2016

värikäs huppumekko


Ompelukone otettu esille. Syy: televisio joutui huoltoon. Onni onnettomuudessa siis. Harvoin näin nopeasti tulee kangas käyttöön. Ei vuosia kestävää arkistointia ja hypistelyä. Ihan melkein viikossa ommeltu.


Kangaspalan koko oli 1x1,6 m, joten tämä kaava meni siihen juuri sopivasti. Siksi se valikoituikin. Kaava Suuri Käsityölehti kesäkuu 2000 lyhythihainen huppumekko trikookankaasta. Hyvin yksinkertainen malli. Olihan siinä minulle vaikeita kohtia kuten huppu, joka tietysti menikin vinoon, ja sivuhalkiot, joista ei myöskään ollut käsitystä miten ne pitäisi ommella. Aika moni asia meni pieleen. Olkasaumojen tukinauha on aivan rullalla, hupun reuna liepottaa hirveästi ja kaula-aukko on vänkyrä. Totesin käyttäneeni liian tiheää siksakkia. No mutta hei, kangas on kiva!


Olisi ehkä pitänyt jättää huppu kokonaan pois. Tuskin sitä tulee käytettyä vaikka onhan kovassa auringonpaisteessa kiva laittaa korvat suojaan. Saas nähdä miten tämän kanssa käy. Minähän vihaan mekkoja.

ps. Spoonflower ilmoittaa lähettäneensä tilaukseni! Lisää ompelua tiedossa, onneksi joustamatonta kangasta.

8 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

No on kyllä nopeaa toimintaa ;) - ja kangas on ihan SUPER!!!

Jokke kirjoitti...

Tässä kankaassa alkaa jo olla aika riittävästi väriä :)

ViMMa kirjoitti...

Pitäisikin tehdä kaikki työpaidat jostain tuollaisesta kankaasta, joskin mustapohjaisena. Eipä näkyisi maalitahrat niinkuin nyt :)

Nelli L kirjoitti...

On kyllä aivan ihana mekko :)

Jokke kirjoitti...

Jospa se innostaisikin maalaamaan ;)

MiunMaun kirjoitti...

I-H-A-N-a !! Sekä kangas että malli. Ihan super suorastaan. Eikä huppua tartte käyttää, riittää kun se roikkuu mageen näköisenä niskassa :D

Jonsku kirjoitti...

Onko mullakin pian noin ihana mekko, jos vien television huoltoon? :D
Minkähän väriset korvikset tuohon virkkaisi. :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos MiunMaun! Osaan tietysti ommella ja katsella tvtä yhtäaikaa, mutta ehkä vähän sai lisäpotkua ;) Jospa monivärisestä langasta virkkaisi, heh heh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...