keskiviikko 21. syyskuuta 2016

pehmeää taidetta?


Taidekäsityö, materiaalipohjainen taide, ITE-taide, käsityö, askartelu, tekstiilitaide

Mitä ne ovat ja miten ne eroavat toisistaan?


Minna Haverin kirja Pehmeä taide, lankatekniikat kuvataideilmaisussa, kirja käsityön ja kuvataiteen rajapinnoilta auttaa ymmärtämään eroja ja yhtäläisyyksiä. Käsityöblogit ja neulegraffitit käsitellään myös. Kirja liittyy Kokkolan ITE-taidemuseon käsityöperustaisen nykykansantaiteen näyttelyyn ITE käsillä.


Mielenkiintoista luettavaa hyvinkin. Tulee vähän pohdittua mitä itsekin tekee. Miten tekee? Miksi? Vai tarvitseeko sitä pohtia? Kirjassakin sanotaan "Käsityötä voi tehdä myös ilman mielikuvaa valmiista esineestä".


Siihen ropleemaan ehkä helpotusta tai ainakin lisäinspistä EMMAN poistomyynnistä ostamastani kirjasta Hundertwasseria lapsille. Ehkä saisi potkittua vauhtia erääseen keskeneräiseen käsityöhön. Jostain syystä se ei ole lähtenyt käyntiin. Jokin kipinä siitä vielä puuttuu. Ehkä on luovuttava mielikuvasta valmiista esineestä ja tehtävä vain... katsellaan värejä ja kuvioita ja makustellaan vähän uudestaan. Jospa se siitä. Pakolla ei voi tehdä. Ei käsitöitä eikä taidetta.

***

linkki kirjan tietoihin:

3 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Olen kuin olenkin menossa ITE-näyttelyyn Kokkolaan 2 viikon kuluttua (JEEEEE!!!) - onko siellä myynnissä tuota Minna Haverin kirjaa? No, saa sitä varmasti sitten jostakin muualta... siitä kerrottiin juuri Taito-lehdessäkin!- Suunnittelin sukulaisvierailun Keski-Pohjanmaalle näyttelyaikataulua silmällä pitäen :D Tuskin maltan odottaa!!!

ViMMa kirjoitti...

Mielenkiintoinen aihe tuo ITE-taide. Miekin kun olen tekemiseni opetellu ihan kantapään kautta kokeillen. Piti aikanaan päästä johonkin listallekkin, mutta paikallinen tiedonkerääjä oli kuulemma viinaan menevä ja projekti jäi oman paikkakunnan osalta kesken.
Tekeminen on paljon mielekkäämpää, jollei lopputulosta tiedä, on vain visio, joka muuttuu tehdessä. Valmiin idean toteutus tuntuu tylsältä.
PS. Hieno kuva vapaista villeistä virkkauksistasi Taito-lehdessä. :)

Jokke kirjoitti...

Ehkä kirjaa saa näyttelystäkin? En tiedä, koska kun minä kävin siellä, kirjaa ei vielä ollut julkaistu. Tilasin kustantajalta, joka on Maahenki. Hyvää matkaa, sinisukka!

Voi harmi, ViMMa. Jospa löytäisivät paikalle vielä uudestaan. Minullakin käsitöiden lähtötilanteessa on jokin aika epämäärinen häive mielessä, jota sitten ryhdytään työstämään matkan varrella ideoiden lisää. Siinä se vähitellen kirkastuu ja ehkä muuttuukin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...