lauantai 29. lokakuuta 2016

aurinkotilkkuvarjo


Nyt selviää mitä monta kuukautta käsin väkerretyistä aurinkotilkuista, planeetoista ja kiertoradoista oli tarkoitus tulla. Antoiko pyöreä muoto kellekään aavistusta?


Kuvaaminen ulkona oli erittäin haasteellista. Ehdin napata kuvan yleensä juuri ja juuri ennen kuin tuuli vei koko höskän. Näette kuitenkin suurin piirtein mistä on kysymys. Pystyttää varjoa ei valitettavasti voinut.


Tilkkukankainen aurinkovarjo

Kovin paljon ennakkosuunnitelmia ei ollut. Ainoastaan väri: sininen ja valkoinen sekä se että reuna ei olisi tasainen. Teema: taivas, avaruus, tähdet. Varjossa on myös kaksi puoliskoa: tummempi ja vaaleampi eli yö ja päivä. Muuten se eteni vapaasti ideoiden siinä tehdessä. Kaitaleet eivät ole saman levyisiä, pituisia tai värisiä. Jos jostain puttui jotain, se lisättiin. jos jossain oli liikaa, se leikattiin pois. Ei mittauksia, piirroksia tai laskelmia.

Kankaat ovat kierrätettyjä vaatteita, osittain itse solmuvärjättyjä. Kirjonta ja tikkaukset pääosin muliinilangoilla. Päädyin käyttämään varjon alkuperäistä kangasta kaavana ja kasaamaan tilkkutyön kolmiomaisista kappaleista. Josko se niin asettuisi lopulta paremmin kaarevaan muotoonsa. Varjon ostin kierrätyskeskuksesta.


Tilkkujen taustana on kaksi ohutta huivia (kierrätyskeskuksesta nekin). Katsoin miten kangas oli kiinnitetty runkoon ja kiinnitin tilkkukankaan samalla tavalla.Valoa vasten katsottuna tulee kiva lasimaalausefekti.Reunassa roikkuu kaikenlaisia liehukkeita.

Yksityiskohdista on enemmän kuvia valmistusvaiheiden postauksissa, hakusanalla aurinkotilkkuja

Olisi sellainen iso virkattu päivänvarjokin varmaan aika hieno...

10 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

HUI-HUI-HUIKEA!!!!!!!!!!! Aivan mahtavan upea!!! En kyllä osannut ajatellakaan tällaista! Taiteilija olet isolla T:llä :D

MiunMaun kirjoitti...

Wau! Mun ajatukset tästä voit lukea tuosta yltä sinisukan kommentista - täysin samaa mieltä kaikesta. Niin hieno!

mustakissa kirjoitti...

Aivan Mahtavan Upea! Toisilla sitä on taito hyppysissä! Kyllä tuon alla kelpaa ensi kesänä köllötellä auringolta suojassa:)

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Ettei aina vaan tekisi peittoa tai jotain "tavallista" tilkuista.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän ei nyt sanat riitä... Taputan täällä käsiäni! - Sade

TeSa kirjoitti...

Onpa upea lopputulos!

Jokke kirjoitti...

Kiitos, ideointi oli taas hauskaa.

Poutapilvi kirjoitti...

Jumprahuiti! UPEA työ. Osaat yllättää joka kerta.

Anonyymi kirjoitti...

Kivan omaperäisiä toteutuksia, siinä riittää tähtien laskemista. Kävin ihailemassa vapaa virkkaustakin, lankakerä varastosi on loppumaton toteuttamaan persoonallisia ideoitasi Irmeli

Jokke kirjoitti...

Kiitos Poutapilvi ja Irmeli. Raaka-aineita tosiaan täällä piisaa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...