lauantai 18. marraskuuta 2017

virkkausta marokossa osa 2


Ensimmäinen kurssipäivä Marrakechissa:

Lähdimme aamulla oppaidemme Ingridin ja Ankin kanssa kierrokselle soukiin tutustumaan paikallisiin käsityöläisiin ja lankaostoksille. Kurkimme korttelien sisäpihoille ja näimme mm. leipomon, tuolintekijän ja erilaisia nahka- ja metallitöitä. Siellä ne tuotteet valmistuvat taivasalla maassa kyykkien yksinkertaisilla työkaluilla. Varsin askeettista meikäläisiin oloihin verrattuna.


Ja sitten aamun pääkohde, lankatukku! Sokkeloinen rakennus, huone toisensa jälkeen lattiasta kattoon röykkiöt lankoja. Tuli sellainen runsauden pula ja aika vähän ostin mitään. Etenkin kun kerät olivat valtavan suuria. Saatiin neuvoksi että jokainen ostaa yhtä väriä ja sitten vaihdellaan toisten kanssa. Alakerrassa oli jokin kutomo ja myynnissä oli myös kaikenlaisia vällyjä, peittoja, mattoja, vaatteita... selvästi tukkupinkkoja jälleenmyyjille. Ja ostettiinhan mekin niitä kun puoli-ilmaiseksi sai ;) Ostoksista kertyi valtava lasti, mutta onneksi hintaan kuului "kotiinkuljetus" hotellille.


Ostosten huumasta matka jatkui valokuvamuseon kattoterassille lounaalle ja ensimmäisen virkkaustyön kimppuun. Aloitettiin siinä pienen kännykkäpussi-tyyppisen kassin virkkaus. Museoonkin ehti tutustua.
Iltapäiväksi siirryimme kauniiseen riad-museoon Le Jardin Secret eli "salaiseen puutarhaan". Siellä aika tahtoi mennä puutarhan ihailuun, mutta ehtipähän tuota kahvilaankin istumaan ja jatkamaan virkkausta. Oi, että haluaisin tuollaiset vihreät lattialaatat. Ja palmuja...

Käytin kassiini koemielessä vähän kaikkia tarjolla olevia lankoja, sekä ohuita villalankoja että paksuja puuvillalankoja. Nämä tukun langat vaikuttivat minusta olevan ennemmin kutomiseen tarkoitettuja. Villalanka oli kovaa ja melkein muovisen oloista, en olisi siitä mitään vaatetta tehnyt. Puuvilla hyvin paksua ja löyhäkierteistä, helposti katkeavaa, melkein kuin hahtuvalankaa. Mutta todella herkullisia värejä! No, pussista tulikin sitten aika vänkyrä.


Siinä oli jo nähtävää ja tehtävää yhdelle päivälle, näin muutamaan kuvaan tiivistettynä ja pintaraapaisuna. Ja yhä vain mielenkiintoisempaa oli tulossa!

***

8 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Oijoi mikä kurssi :D - varsinainen unelmamatka!

Irmeli kirjoitti...

Ihanissa maisemissa ja langoissa oikea värimeri. Kovemmistakin langoista voi virkata jotain sisutukseen. Kokeile etelän tunnelmaa panemalla joulutaatelien siemeniä multaan. Monen kuukauden odotus ennen kuin jotain alkaa pilkistää. Irmeli

Melissa L kirjoitti...

Kyllä vaan taas tekisi mieli lähteä reissulle...

Jokke kirjoitti...

Kyllähän nyt pyörii päässä matkaan liittyviä käsityösuunnitelmia. Onhan tässä pitkä talvi aikaa muistella.

matkailijakirppu kirjoitti...

Kauniit maisemat ja iso kasa lankaa! Kuulostaa hyvältä! :) Ehkä langat on tosiaan enemmän sisustusneuleiden tekoon...

Jokke kirjoitti...

Joo veikkaan että niistä kudottiin mattoja ja sellaista.

Poutapilvi kirjoitti...

Kiva dokumentointi matkastasi. Upeita kuvia. Kauniita kohteita. Lankatukku näyttää mielenkiintoiselta.

Jokke kirjoitti...

Kiitos, kohta taas lisää kuvia!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...