sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

kevät alkaa kukkaikkunalla


On ollut aurinkoisia päiviä niin että on iskenyt kevätkaipuu. Mukavaa kun  pääsee jo puuhaamaan mullan ja kasvien kanssa! Istutin siemeniä, huonekasveja tosin. Tilasin netistä täpläpiispanhatun (Astrophytum asterias) *kaktus*, kaalipuun (Cussonia spicata) *eteläafikkalainen kasvi* ja kun minimitilaussumma piti saada täyteen myös tillandsian (Tillandsia makoyana) *ns. ilmakasvi* siemeniä.

kylvölaatikko framille

 Näistä kasveista olen aiemmin kokeillut vain piispanhattua kasvattaa. Se iti kyllä mutta pieni taimi kuivahti. Muut ovat uutta kokeiltavaa. Olo on taas kuin joulua odottaessa. Purkkeja pitää käydä kurkkimassa ainakin pari kertaa päivässä :)


Kierrätyskeskuksesta löytyi taas yksi retroruukku, toisin kaipaisin kovin paljon isompia. Viikonloppu menee nyt ruukunvaihtosavotassa. Pääpainon laitan tällä kertaa mehikasveille, tuokin ruukku päätynee jollekin niistä. Täytyy suunnitella hyvin, ketjuttaa vaihto pienistä isompiin. Minimoida ostot.


Viime kesänä kaktukset kukkivat hyvin, tässä muistoja niistä. Katsotaan miten käy, kun rääkkään niitä nyt ruukunvaihdolla. Niin kuin näkyy, tuokin on jo aivan piukeana ruukussaan.


Pieni kaktus, iso kukka.Kaktukset ovat olleet täysin kastelematta syyspäiväntasauksesta saakka ja ajattelin että ollaan tarpeeksi lähellä kevätpäiväntasausta, jotta kastelun voi aloittaa tälle vuodelle.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa kevätkukkainen olo. Ihania nuo kaktusten kukat.-Sade

Sartsa kirjoitti...

Kevät tulee ja kasvit piristyy. Min kasvit ei juur koskaan piristy kukkaan asti. :)

Jokke kirjoitti...

Vaikea se on niiden sielunelämästä tietää. Minä teen mielestäni joka vuosi samat hoidot mutta joskus kukkii, joskus ei. Ei tajuu.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Oletpa melkoinen viherpeukalo, ihastuttavia kasveja :)

Els kirjoitti...

I think "green" is definately YOUR colour !

(HA you've got green fingers for sure !!!)

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Ompas kauniit kukat kaktuksessa <3 Kivaa uutta viikkoa!

Jokke kirjoitti...

Green, green and more green, please :)

Ruukunvaihtojen jälkeen vielä se ikävämpi imurointi ja luuttuaminen jäljellä...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...