sunnuntai 6. toukokuuta 2018

virkattu kolmiohuivi limoncelloMinulle tuli hinku kokeilla ohuita kauniisti kirjavaksi värjättyjä merinolankoja. Kävin siis Snurressa ostoksilla: Hedgehog fibers, väri wildcard. Perusväri on pirtsakka limeen vivahtava keltainen. Mutta mitä tehdä? Muutamat kokeilut menivät purkuun. Lopulta tuli mieleen, että eihän minulla ole ihan perus kolmiohuivia. Ei niin pitkästyttävää juttua ole koskaan viitsinyt ruveta tekemään. Novitan nettisivulta löytyi sellaisen ohje ja päätin katsoa millainen siitä tulisi. Voihan taas purkaa, jos ei alku miellytä. Otin virkkauksen Italiaan matkakäsityöksi ja pian sen nimeksi muuttuikin Limoncello :) Matkakäsityön pitää olla jotain yksinkertaista.

Kokeilin mukaan myös muita lankoja raidoiksi, mutta ei minulla ollut tarpeeksi ohuita eivätkä ne näyttäneetkään hyvältä. Nekin purettiin. Kotiin palattuani totesin, että tarvitaan lisää lankaa, huivi ei ole tarpeeksi iso. Kaveriksi valitsin Qing fibren, väri flamingo, oikein kunnon pinkki.
Onhan tälläinen kolmiohuivi aika tylsä, mutta ainakin värit ovat hienot ja lanka pehmoista. Varsin kallis kokeilu tällä kertaa, mutta muuten miellyttävä. Mukava käytössä. Minulla on sen verran langanvärjäyskokemusta, että hieman kyllä nyppi ostaa lankoja, jotka periaatteessa olisi voinut värjätä itsekin. Mutta eipä yhtä montaa värisävyä omasta kaapista löydy.
Huivin loppumetreillä virkatessani rupesin saamaan voimakkaita Stephen West -etiäisiä. Hitsi joku sellainen supervärikäs vaate olisi ihana! Onko tässä nyt vielä alistuttava neulomaankin ;)


8 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Värit on ihanan karamellisia ja keväisiä. Pehmosuus on ihan tärkeimpiä juttuja huivissa. Onhan tuo nyt aivan uniikki.
Mitähän ne etiäiset tuovat tullessaan. Jäädäänpä oottelemaan.

matkailijakirppu kirjoitti...

Kauniin keväiset värit tosiaankin! Tuo huivi piristää päivää varmasti! :)

Ingi kirjoitti...

Kauniit värit! Olen itsekin ostanut samantapaisia yksittäisiä vyyhtejä (kun en raaski laittaa enemmän rahaa) ja onkin sitten miettimistä, että mihin ne riittäisivät.

Jokke kirjoitti...

Kirkas väri, hyvä väri! Yritin tosiaan yhdistää noihin "tavallisia" lankoja, mutta ei se jotenkin toiminut.

Els kirjoitti...

wow ! these are special yarns !!!

Jokke kirjoitti...

Yes they are so pretty!

sinisukka kirjoitti...

Oijoijoijoi mikä herkku!!!

Jokke kirjoitti...

Kun lanka on hyvä, ei siinä muuta kummaa tarvitse!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...