sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Sisiliassa osa 2 Lipari


Liparin satama

Sisilian Liparin saarten toinen pysähdys oli suurimalla Liparin saarella. Siellä ei ole akiivista tulivuorta ja patikkamatkamme oli enemmän luontopainotteinen. Se tarkoitti paljon kauniita kukkia.



Reitti kulki saaren länsirannalla, aloituspaikka oli kaoliinikaivoksella (Cave di Caolino). Sinne mentiin hyvin täydellä paikallisbussilla.



Vanhassa kaoliinikaivoksessa oli todella monia värisävyjä, valkoinen, keltainen, punainen. Kaoliinia on louhittu käytettäväksi mm. pigmenttinä maaleissa ja keramiikassa.


Luonto oli täällä hyvin värikäs ja tarjosi erikoisia väriyhdistelmiä.


Hedysarum coronarium, punanätkin


Capparis ovata, kapris

Kaprista kaupattiin kovasti turisteille ja sitä olikin monessa ruuassa.


Paikallisissa rakennuksissa on samat värit kuin kaoliinissa, se on siis sikäläinen punamulta.



Patikoinnin jälkeen (ja aikana, mahtava picknic) saatiin tietysti runsaasti hyvää italialaista ruokaa. Sisiliassa on aivan yhtä koristeelliset astiat kuin Marokossa ja ruuassakin on monia vaikutteita ympärysmaista.


Liparilta löytyi kaunista luontoa ja sievä pieni kaupunki. Liparilla oltiin kaksi yötä ja aamulla taas lautalle kohti Strombolia.


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi että, Lipari kuulostaa ihan sellaiselta, johon olisi kiva päästä. Pieni saari eikä paljon matkailijoita, ihanteellista. Luonto näkyy olevan todella kaunista.

Jokke kirjoitti...

Merimaisemia joka suuntaan! Keväällä ei ole vielä paha ryysis vaikka lautat olivat jo aika täynnä niin pääsi kuitenkin. Kukkia piisasi, tuttuja ja vieraita. Onkohan tuo pinkki muuten illakko?

Sartsa kirjoitti...

Kiitos kuvista ja kirjoituksesta :)

Jokke kirjoitti...

Eipä kestä, vielä on saaria jäljellä :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...