sunnuntai 15. syyskuuta 2019

luostolla


Maisema Orresokan huipulta

Eipä tässä taas kummempia kuulumisia, laitan tulemaan muutaman kuvan noin kuukauden takaiselta Sodankylän ja Luoston reissulta. Silloin oli lämmintä ja paljon kukkia kuvattavaksi.


Kihokkeja oli tosi paljon tien penkoissa ja suolla kasvoi yökönlehtäkin.


Lihansyöjäkasvit ovat aina yhtä jänniä.


Kämmeköitä oli yllättävän paljon.


Luostolle vievät portaat olivat remontissa ja suljettuna, joten otin sitten vain suunnan ylös jostain kohtaa rinteestä. Aika kivikkoa, mutta huipulle pääsin.



Reitti jatkui ametistikaivokselle ja myöhemmin vielä fatbikellä Rykimäkeron reitti ympäri.


Kivistä seutua! Ei ollut ehkä ihan leppoisinta pyöräilyä se. Jännää kyllä miten korkealla tunturissa on lohkareissa vanhoja aaltojälkiä. 



Pakollinen porokuva :)


Tälle kasville tarvitsisin tunnistusapua. Muuten sain kaikki kasvikirjasta selville. Valitettavasti kuvat ovat huonot, koska nappasin ne kiiressä Sodankylän Kelukosken voimalapadolla. Mikä ihmeen kasvi tämä on?? Vaalean keltaiset kukat, varsi on karvainen ja siinä on pareittain suikeita lehtiä. Lähinnä tuo kukkien väri on outo. Onhan siinä jotain tuttua, mutta ei löydy ihan vastaavaa. Se pisti auton ikkunasta silmään ja piti ihan pyytää pysäyttämään hetkeksi.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joltain kohokilta tuo mysteerikasvi näyttää - veikkaisin tataarikohokkia.

Sartsa kirjoitti...

Hieman erilaiset näkymät, kun tulivuorireitillä.
Teitä oli näköjään iso porukka liikenteessä ;D

ViMMa kirjoitti...

Mie kävin Sodankylässä viime viikolla. Tosin en luontokohteissa, vaan kirppareilla ja kaupassa. Kun ei kakkoskotoa ole sinne matkaa, kuin noin 70 kilometriä. Vähän liian vähälle jää nuo varsinaiset luontokohteet, vaikka maastossa muutoin tuleekin liikuttua. No jos tälle syksylle ehtisi edes Särkitunturilla käydä...

Irmeli kirjoitti...

Upeissa maisemissa olet taas kipuillut, veikkaan että keräsit kiviä matkamuistoksi. Ametisti on lempikiveni. Kasveja on mukava tarkkailla, kämmekät ovat kauniita, kihokkia yritin pitää ruukussa, mutta ei onnistunut. Irmeli

Jokke kirjoitti...

Haa, se on varmaankin tataarikohokki. Kumma kun olin jo päässyt tulokseen että kukat näyttävät kohokilta ja siltikään en löytänyt edes Luontoportista sopivaa! Kiitos paljon avusta!

Eihän 70 kilsaa tosiaan ole mitään noilla seuduilla XD Sodankylässä pääsee kaupoille. Lapissa on vanhemmat vuoret ja laajat näkymät.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...