lauantai 26. joulukuuta 2009

Vapaasti virkattua: housut


Muutama vuosi sitten tuli mieleeni, että virkatut housut voisivat olla kivat (hameita EN pidä). Ryhdyin tuumasta toimeen vaikka ei oikein löytynyt hyviä puuvillalankoja, harkitsin jo lankojen värjäystä (kaupoissa on yleensä vain ankeita tavislankoja) tai valmiiden housujen batiikkivärjäystä. Into virkkaukseen oli kuitenkin kova ja jollain oli päästävä alkuun. Vapaavirkkauksessa on sekin hyvä puoli, että kaikkia lankoja ei tarvitse olla kerralla vaan voi lisätä uutta väriä sitä mukaa, kun sattuu jotain lankaa saamaan. Näissäkin housuissa on eri merkkisiä ja paksuisia lankoja sekaisin. Aloitin lahkeen suusta ensin säännöllisillä isoäidin neliöillä mutta ei sitä kauaa kestänyt... sekasotkua oli saatava. Housuihin kuuluu erillinen lannevaateosa.

12 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hauskat nämäkin:)

Marja-Leena kirjoitti...

Ihanat housut.

Sari kirjoitti...

näähän on ihan hulvattomat:D! haluisin ehtiä ja pystyä tehhä merinosta villapökät ja tässä on kyllä inspiraation lähde jos jossain:D. noin hienoihin ei kyllä raatsisi iskee toppahousuja päälle. ihan mahtavat hullutukset:)!

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä tosi taitava ja inspiroiva kuteilija! Minä olen aloittanut tekemään villapöksyjä kutomalla, kohta olen polven kohdalla!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Tsemppiä teille omien housujen valmistumiseen. Noissakin on pakko pitää alla jotain pitkiksiä, joten menee vähän kylmemmälläkin ilmalla.

Leena kirjoitti...

Perfect! En ole ehtinyt selata blogiasi vieläkään läpi, vaikka se on ollut pitkään haaveissa. Olen ihmetellyt, eikö Suomesta löydy lisäkseni ketään vapaavirkkaajia ja nytpä tiedän, että löytyy! Nyt haluan selata blogiasi vielä suuremmalla innolla!

Jokke kirjoitti...

En minä mitenkään muuten virkkaakaan :) Ihana "tavata" vapaavirkkaajia, siis ne mallin mukaan tehdyt jutut on niin tylsiä... Haluan nähdä kuvia!

Leena kirjoitti...

En mä paljoa niitä ole tehnyt ja vielä vähemmän kuvannut, mutta pitääpä kaivaa esiin. Olen viime aikoina aikuistunut ( ;) ) ja alkanut käyttää myös ohjeita, mutta aiemmin virkkasin ainoastaan omasta päästä -juuri sen tylsyyden välttämisen vuoksi!

Eeva kirjoitti...

Onpa hauskat! :) Onko käytössä mukavat? Sulla on kyllä niin hienoja töitä!

Jokke kirjoitti...

Kiitos Eeva! Onhan ne sopivat kun on omien mittojen mukaan tehty. Sen verran harvoja kohtia niissä on, että ei kehtaa pitää ihan pelkästään. Ilmavat ;)

Maame kirjoitti...

Mahdoinkohan bongata Jokken tänään pyöräilemässä epäilyttävän lähellä kierrätyskeskusta, vai onko liikkeellä plakijoijja jolla oli samallaiset herkulliset housut! ;D

Jokke kirjoitti...

Kyl maar täytyi käydä käsityötarvikkeita etsimässä ja lankaa löytyikin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...