lauantai 28. tammikuuta 2012

ACEO


Tässäpä toinenkin pikku näpertelyjuttu, johon voisi purkaa piirrusteluintoa. ACEO eli art cards (eka oli zine). Onko niille suomeksi jotain nimeä? Liittyykö siihen samaan kortteiluun, jota niin paljon harrastetaan? On minulle varsin tuntematon alue. Nämä ACEOt ovat kuitenkin pelastaneet tälläisen köyhän taidekeräilijän, koska ne ovat pieniä ja edullisia ostaa ja toimivat kai myös vaihtoperiaatteella (tästä lisää myöhemmin).
Ryhdyin itsekin toimeen, ensin kokeilin paperin koristelua pihiin tapaan, kuten Pioni ja parakiitti neuvoo. Erittäin pihillä linjalla mennään, sillä puuvärit ovat taas ilmaistorilta, paperit vanhoja kirjekuoria ja sellaista, pahvit mm. kauraryynipaketista, maalimalleja, kirjan sivuja yms. Kierrätysmateriaalien käytöstä korteissa on monta inspiroivaa vinkkiä Hääräämössä.Varsin alkeellista mutta jatketaan kokeiluja.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan nämä sama asia kun atc-kortit? :) http://en.wikipedia.org/wiki/Artist_trading_cards

Jokke kirjoitti...

Joo, siltähän tuo näyttäisi. Minä pidän tuosta pienestä mittakaavasta.

Cassu alias Carita Oksa kirjoitti...

Hei! Tiedoksi, että ATC-kortit ovat pieniä taideteoksia ja ovat kooltaan keräilykorttikokoa eli 2,5"x3,5". Tämä on ainoa ehto. Eli media millä kortteja tehdään on vapaa vaikka virkaten voi niitä valmistaa. Niitä vaihdellaan toisten kanssa tai annetaan. Niitä ei ole tarkoitus myydä.
ACEO: art card editions and originals kortit ovat siis sama asia mutta koska kaikki ihmiset eivät näitä tee ja haluavat niitä kuitenkin kerätä ja ostaa ja osa taiteilijoista haluaa omista korteistaan rahaa ja myydä niitä haluakkille niin nämä myytävät kortit nimetty näin. Hinnat ovat yleensä alhaisia. Niitä myydään siis alkuperäisinä tai painosversioina. Tämä tieto on kuitenkin kortissa mainittava kuten myös pitää muistaa numeroida ja signeerata ne. Tässä näin lyhyesti.

Jokke kirjoitti...

Kiitos hirmusti! Ihmettelinkin kun saman näköisillä jutuilla oli kaksi eri nimeä. No, en siis vielä tiedä kumpia niistä tulee :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...