keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

kevään alkua


Ensimmäisiä huonekasvien keväthommia ehdin aloittaa.

Pari caudex-kasvia sai uutta multaa: vasemmalla Cyphostemma, joka oli kasvattanut uutta paksua vartta, nostin sen mullan päälle näkyviin. Oikealla Corallocarpus. Molemmat myös leikkasin lyhyeksi, kasvavat köynnöstäväksi.


Löysin uuden siemenkaupan Hollannista ja sain muutamien kokoelmasta puuttuvien kasvien siemeniä. Täpläpiispanhattu Astrophytum asterias, pallerotyräkki Euphorbia obesa ja pullukka Jatropha podagrica. Tuo tyräkki minulla on ollukin, mutta onnistuin mädättämään sen. Pullukkaa ei jostain syystä nykyisin tunnuta myytävän missään, enkä ole täpläpiispanhattuihinkaan koskaan kaupassa törmännyt.


Kasvatusastian näille värkkäsin taas ruokapakkauksista. Pullukan laitoinkin lopulta omaan astiaansa, koska se ehkä kasvaa taimena aika eri malliseksi kuin nuo möykyt. Tai niin luulin. Tyräkki nimittäin iti viikossa ja näyttää tällä hetkellä kaikelta muulta kuin pallerolta. Voi, tähtäsin kevätpäiväntasaukseen, koska itämisajaksi annettiin pari viikkoa.

rypäle- ja liharasia ilmastointiteipillä yhteen


Pökkikselle eli pökkövehkalle kuuluu sellaista että nämä "siemenet" tai mitkää lienee ovat alkaneet punertua.

siemenkauppa oli tämä: http://www.cactusplaza.com/
myy pääosin kaktusten ja mehikasvien siemeniä

3 kommenttia:

Ilona Winebridge kirjoitti...

sinulta löytyikin vähän eksoottisempia kasveja!

margsan kirjoitti...

Nii ain- toiset ne on MYÖS viherpeukaloita! Toisin kuin minä, jolla ei kasva juuri mikään...

Jokke kirjoitti...

Ei ne nyt aina ihan komeimmillaan ole... eli en kauheasti panosta. Kasvi ikkunalle ja kastelu kerran viikossa. Sillä mennään. Ja mehikasveja ei kastella talvella. Tärkeintä on ehkä valo. Jos on pimeä asunto, ei siellä oikein mikään menesty.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...