sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

savihelmiä työkuvina


Helmihullun savikurssin satoa, eri työvaiheita. Nämä kuvat näpsin itselleni kurssilla muistiinpanoiksi, että on helpompi polton jälkeen etsiskellä omat helmet muiden joukosta.

Käytin valkoista ja mustaa savea ja kokeilin niiden sekoittamista "marmoroinniksi". Sellaista tekniikkaa en ollut ennen päässyt tekemään.


Kurssilla tehtiin myös teline lasitettaville helmille.


Itse en ole niin hulluna siihen lasittamiseen, mutta muutaman oranssin ja keltaisen alilasitevärihelmen laitoin polttoon mukaan. Lasitettavat helmet pujotetaan paksuihin vastuslankoihin (rautalankaa, joka kestää korkean lämpötilan) roikkumaan.


Musta savi "imee" lasitteet näkymättömiin, hiukan lisäsin lasitetta näihinkin lättyihin. Ne eivät ole raakapolton jälkeen vielä mustia.


Väriero näkyy tässä kuvassa: raakapoltetut esineet polttokulhossa, jossa on osa mustaa savea.


Kaikenlaista käkkyrää tuli tehtyä, ei ollut tilausta pallomaisille helmille. Tai onhan ylimmässä kuvassa tuota bulkkia, pikkusälää jota koruihin voi tarvita. Seuraavassa katsauksessa sitten valmiita helmiä, mutta tuskin koruja, koska jotenkin ei ole yhtään koruntekofiilis. Helmissä on ehkä hauskinta se tekeminen ja sitten niiden hypistely ja fiilistely.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vau, teline on minusta kumminkin kaikkein hienoin, siinä on upea logo!

Jokke kirjoitti...

Minulla on muotti tuohon kissanpäähän, joten sitä on helppo monistaa mihin vain savijuttuihin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...