lauantai 12. lokakuuta 2013

Arkiston aarteita: väärän värinen?


Tuossa edellisessä postauksessa tuli keskustelua runsaasta tavaramäärästä, jota kotiin helposti kertyy. Etenkin tälläiselle kierrätyskeskusta koluavalle tavarahamsterille. Ja käsityöfriikille. Kuten totesin, niin vien tavaraa poiskin päin, en ehkä niin paljon kuin pitäisi. Tässä on nyt sitten vaihteeksi muutama poislähtijä. Jo keväällä kukkien kukkiessa siivoilin kaappeja ja löysin muutaman itse tehdyn vaatteen, jotka ovat jääneet pitkäksi aikaa käyttämättä. Kiertoon siis?


Olipa yhteen aikaan muodissa pitkät neuletakit. Kaupassa ne olivat ikävän ruskeita tai harmaita. Ratkaisuksi keksin ostaa kirppiksiltä värikkäitä puuvillaneulepuseroita ja leikkelin ja ompelin niistä tilkkuneuletakin. Venyvää neuletta oli kamala ommella, mutta kyllähän se nopeammin kävi kuin jos olisi takin virkannut langasta lähtien.


Tämmöinen väriyhdistemä niistä kertyi, mutta ei se ihan minun lemppari ole tämäkään. Ei kuitenkaan ole väritön, se kaikkein kauhein vaihtoehto.Neuleista riitti vielä yhdet hihat tähän yhdistelmään, jossa yläosa on itse huovutettua villaa ja alaosa itse värjättyä verkkopellavaa. Aika sekamelska sekin. Huovutuskurssilla tuli silloin kokeiltua huovan yhdistelyä monenlaisiin materiaalehin.


so last season

No enpä tiedä... kai tuota reuhkaa voisi vielä käyttääkin mutta jos joku muu tykkäisi tästä enemmän?
Kiertoon vai onko jo arvonnan aika?

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Allekirjoitan niin saman: jos harrastaa käsitöitä niin materiaalia on tolkuttomasti. Ja kun sitä pitää olla lankojen, kankaiden, lasin, puutavaran ja paperin muodossa, ihan kaikkea. Vaikka en ole ollenkaan noin luova ja tuottelias kuin sinä.
Voi ei, tämähän oli myös aikamatka! Mulla oli just sellainen ruskea pitkä neuletakki :-D
Varmasti tuo löytäisi kierrätyskeskuksesta uuden hyvän ystävän.

Jokke kirjoitti...

Täytyisi opetella luopumaan tekeleistä. Ei niitä kannata loputtomiin marinoida kaappien täytteenä. Kun sitten lopulta sain virkattuakin pitkän villatakin, sen kasvivärjätyn.

Pörrö kirjoitti...

Tosta pitkästä takista vois saada ihan loistavan jos värjäis sen reaktiivivärillä yli. Suosituksena joko harmaa tai ultramariinin sininen. Ne on vähän läpikuultavia ja ultramariinilla tosta tulis aika voimakkaasti violettivoittoinen, sillä harmaalla tulis taas vaan hillitympi. Keltaisella sais tosin oranssi-puna-vihreän tästä. (keltainen + pinkki = punainen tai persikka, suhteista riippuen).

Jokke kirjoitti...

Totta! On ihan unohtunut päällevärjäysmahdollisuus...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...