lauantai 16. marraskuuta 2013

kuljeta ja esittele


Tässä jotain nähtävää edellisen viikonlopun kirja-askartelukurssilta. Kuvat eivät ole kovin kummoisia kun siellä luokkahuoneessa kuvasin. Yhtenä materiaalina kurssilla oli kipsinauha, mutta en tarvinnut yhtään kulhoa ja naamiokaan ei sytyttänyt. Muistin kuitenkin nähneeni netissä ohjeen kuinka matkalaukusta tehdään nukkekoti. Sellaistakaan en halua, mutta kipsinauhan avulla voisi ehkä saada aikaan hyllyt matkalaukun sisälle. Siitä tulisi kirjaveistosten yhdistetty kuljetus- ja esittelyväline. Siis ensin kierrätyskeskukseen hakemaan matkalaukku...Valitsin kovan ja mahdollisimman syvän, jotta hyllyille jäisi enemmän tilaa. Sisukset pois matkalaukusta. Hyllymateriaaliksi kierrätin ulkovarastossa lojuneen vanhan kynnyslistan, joka oli sopivan ohutta puuta.


Runsaasti erikeeppiriä peliin ja hyllyjen päällystys kipsinauhalla. Toivottavasti kiinnitys laukkuun hoitui samalla. Muuten sisäpuoli vuorattiin vain kirjan sivuilla ja muulla paperilla. Kuten myös ulkopuoli. Erinäisiä kerroksia paperia, liimaa, maalia, teippiä ja leimailuja myöhemmin...


Tadaa! Laukku on jokkeistettu!


Tässä onkin kurssin valmistuneita tekeleitä näyttämässä sitä laukun esittelytoimintoa. Siinä voi nyt sitten säilyttää kirja-askarteluja, kuljettaa niitä ja vielä laittaa näytille, jos sattuu tarvitsemaan. Mukava kurssi siis, vaikka ehkä taas tein omiani, koska monia kurssilla esiteltyjä juttuja olin jo ehtinyt itse kokeilla.


Kirjat ja muut askartelut jäävät myöhemmin kuvattaviksi. Sopivaa valoisaa aikaa odotellessa...

***


Paperia piti tietysti myös värjätä. Vanha kunnon tee on aina paikallaan. Nyppäsin sisälle tullessani pihapensaasta (jokin aronia?) marjoja, joilla paperiin sai voimakkaan violetin värin.Ai niin, jos se nukkekotijuttu kiinnostaa, se löytyy tuolta:

5 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Oh ällistys miten kekseliästä! Kyllä sulla välähtää! U-P-E-A!

Sokru kirjoitti...

Vähänkö näppärä laukku, ja nättikin vielä! :D

Sokru
sokerimursu.blogspot.fi

Saila kirjoitti...

Kiva se nukkekoti-ideakin, mutta tuo jokkeistus on kyllä todella vaikuttavaa!

ViMMa kirjoitti...

Hmm, liikaako : )seurannut blogiasi, alkaa haluttaa kokeilla leimailua...

Jokke kirjoitti...

Kiitos! katsotaan kauanko se kestää ilman mitään ruuvausta. Erikeepperi ei ole ihan parhaimmillaan tuollaisen liukkaan muovipinnan kanssa. Mutta noita muovilaukkuja saa ilmaiseksi, hienot vanhat maksavat aika paljon. Toisaalta niitä ei tarvitsisi päällystellä. Leimaus on joskus tosiaan kätevämpi kuin sapluuna. Tuossa pinta oli niin epätasainen että kova puuleimasin ei olisi toiminut, pehmeä softislevy oli ok. Leimasin siis ihan akryylimaalilla en leimasinmusteella.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...