lauantai 31. tammikuuta 2015

skyscarf tammikuuTaivashuivin tammikuu oli niin harmaa, että siniset langat saivat olla vielä aika rauhassa. Otin kalenterikuvaan värit valokuvista, joita yritin muistaa kuvata taivaasta joka päivä. Vain kaksi kertaa unohdin, mutta kuvaamista en varmaan jaksa tehdä koko vuotta. Virkkaus on ollut ihan mukavaa eikä kyllästytä.Harmaata ja vielä harmaampaa raitaa.Huivi alkoi muutamalla ilotulitushöyhenellä ja jatkui siitä aika värittömissä merkeissä. Tammikuun värikoodit ovat: vaaleanharmaa = pilvinen päivä, tummanharmaa = sadetta, valkoinen = lumisadetta, vaaleansininen = edes vähän taivasta pilkottaa. Levein sininen raita on silkkikudetta ja merkkaa kuulasta kirkasta pakkaspäivää. Täysikuu on merkitty helmiäsnapilla ja uusikuu nurinpäin olevalla napilla.
Silkkikudepäivän tunnelmia.Tältä siis näytti tammikuu virkattuna. Virkkaan huivia edestakaisin, joten ei jää mitään pääteltävää, koska langanpäät menevät aina käännöksissä virkkuun sisään. Paitsi jos haluan jättää ne tarkoituksella näkyville. Etenkin harmaissa sadepäivissä roikkuu sadelanganpäitä ihan tarkoituksella. Viimeisen päivän tein jo vähän etukäteen paksulla valkoisella, vaikka näin puolilta päivin vasta vähän räntää vihmoo. Pitääköhän se vielä purkaa vai pitääkö sääennustus paikkansa?


Huivi on nyt yhden kuukauden jälkeen 15 cm pitkä, joten koko vuodelle tulisi pituutta lähes kaksi metriä, riippuen tietysti lankojen paksuudesta. Kaikki värit eivät ole saman paksuisia. Mitenhän tästä jatkuu?

8 kommenttia:

Hieno tar kirjoitti...

Niinpä, millainenhan on seuraava kuukausi sään puolesta? Näkyykö helmiä helmikuussa??

Jokke kirjoitti...

Helmiä...ehkä...

Stiina kirjoitti...

Onpa tosi hauska idea!
Näkyykö mielialat tässä virkkuuksessa myös?

Jokke kirjoitti...

Kai sitä jonkin verran sää vaikuttaa mielialaan, mutta yleensä puuhaa riittää niin että ei ehdi jäädä möllöttämään.

sinisukka kirjoitti...

Mainiota! Mun taivaanväriPEITOSSA on muutama keltainenkin raita - sen verran meillä näkyi aurinkoa tammikuussa :D Mun peitto edistyy liian nopeasti, kun yhden raidan leveys on liki 2cm!!! Teenkin varmaan 2-3 työtä jos samaa ideaa jatkan!

Jokke kirjoitti...

Minäkin jännäsin tuota pituutta, arvelin että vasta yhden kuukauden jälkeen uskaltaa tehdä arvioita. Sinun täytyy varmaan tehdä kaksi peittoa vai voisiko toinen olla vaikka matto?

Uutar kirjoitti...

Onpas hauska idea! Ja kivannäköinen alku - kauniita, lempeitä ja hempeitä talven sävyjä! Hauska nähdä, miten sävyt muuttuvat vuoden edetessä ja vuodenaikojen vaihtuessa.

Jokke kirjoitti...

Toivon että harmaa ja valkoinen vähenisivät, ei vielä varmaan vähään aikaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...