torstai 1. tammikuuta 2015

uuden vuoden taivasteluaVuoden lopulla tuli idea.

Koska minusta on mukava töllistellä ja kuvata pilviä, voisin samalla aloittaa virkkaamaan "taivashuivia". Olen törmännyt tähän hommaan netissä ja se vaikuttaa mielenkiintoiselta, joskin turhan pitkäkestoiselta. Koko vuosi! Tuleeko huivista aivan liian suuri? Pitäisikö tehdä puolivuotishuivit? No, katsotaan miten käy. Sky scarf perusidea on se, että neulotaan (tai minun tapauksessa virkataan) joka päivä yksi raita sen päivän taivaan värin mukaan. Aion kyllä käyttää tässä aika tavalla vapautta, koska eihän taivas yleensä ole koko päivän saman värinen. Voisi katsoa sen päivän "merkittävimmän tapahtuman", on se sitten ohutta yläpilveä, täysikuu tai kova ukkosmyrsky. Kirjoittaa tai kuvaa asian muistiin ja sitten voi tehdä huivia isommankin pätkän kerralla. Tämä olisi hyvä työ saada pois indigovärjättyjä lankoja, jotka eivät näytä päätyneen mihinkään muualle. Eli sinisten jämälankojen vähennysprojekti!

Sky scarf 2015Houkuttaisi myös taivaan valokuvaaminen joka päivä. Mahtaisikohan se onnistua? Joka tapauksessa aion jatkaa pilvien bongaamista ainakin satunnaisesti.


Yleisimmät värit tulevat olemaan siniset ja harmaat, mutta vapaavirkkauksen hengessä aion kyllä keksiä siihen jotain jäynää. Vuoden ensimmäinen päivä näyttää erittäin erittäin harmaalta ja sumuiselta vai aloittaisko ensimmäinen rivin kuitenkin värikkäällä ilotulituksella?

Hyvää uutta vuotta 2015

***
pilvibongarien yhdistys

8 kommenttia:

Hieno tar kirjoitti...

Olispa pitkä projekti! Mielenkiintoinen kyllä!

sinisukka kirjoitti...

Haa, kuulostaapa kiinnostavalta :) - saisikohan itsensä samanlaiseen "liemeen" ? Tai johonkin vastaavaan, kuten peitto virkaten...hmh...

Jokke kirjoitti...

Kyllähän se kieltämättä nyt tuntuu aika pitkältä, koko vuosi edessä. Eikös niitä ole jotain sellaisia peiton virkkausprojektejakin, että tehdään yksi osa per kuukausi tms.

Saila kirjoitti...

Onpa kiva idea! Juuri luin toisesta blogista joulukalenterivillasukista, joissa joka päivä tehdiin yksi raita jompaankumpaan sukkaan tietyn teeman mukaan. Hauska projekti!
Toisaalta koko vuoden projektilla tulisi ehkä parisängyn peitto ennemmin kuin pelkkä pieni huivi :-D

Jokke kirjoitti...

Voisihan ideaa käyttää johonkin tilkkujuttuunkin, peittoon. Minä en osaa nyt yhtään arvioida onko 365 kerrosta kuinka monta metriä kaulaliinaa. Harmaata on alku...

Pirjo kirjoitti...

Ekalla lukemalla en tästä innostunut, mutta nyt palasin asiaa miettimään. Ei hullumpi juttu, mutta aikamoista pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista vaatii. MUTTA ainahan voi säätää, luovia ja tehdä itselle parhainpäin. Odotan innolla, mitä saat aikaiseksi. Omaa juttua vielä harkitsen :-)

sinisukka kirjoitti...

Peitto alulle :D - tylsää harmaata todella alku... mitähän keksis raidoiksi??? Iloinen raita/tavattu mukava ihminen??? Perästä kuuluu!

Jokke kirjoitti...

Pirjo: ei varmasti kannata ryhtyä vuoden projektiin, jos ei tunnu omalta jutulta. Mutta jos keksii sen oman koukun...

sinisukka: niin, voihan se olla jokin oma vuosi (tai kuukausi, noin kokeeksi), ei tarvitse olla pelkkä taivas. Minulla nyt sattuu olemaan ne indigolangat käytettävänä joten odotan jo innolla taivaan selkeämistä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...