lauantai 14. maaliskuuta 2015

huovutettu HundertwasserKävin viikonloppukurssilla tekemässä kuvioitua huopaa. Syitä oli kaksi. Ensinnäkin villoja piisaa vanhastaan ja niitä halusin vähentää. Toisekseen olen pähkäillyt Hundertwasser-aiheista torkkupeittoa virkaten, mutta se ei näytä lähtevän alkuun. Eli jospa käynnistäisi sen huopaosilla!

ennen
Projekti villavuori pienemmäksi. Tämä kuorma oli mukana kurssille saapuessa.

kuvioiden asettelua
Inspiraatiota kuvioihin katsoin muutamasta Hundertwasser taidekirjasta. Palat on tehty märkähuovuttamalla rullaten ja viskellen.

jälkeen
Voi itku! Villavuori ei juurikaan pienentynyt. Sain annettua pois yhden pussillisen hahtuvakeriä, mutta tein niin ohuita kuviopaloja, että villavarasto ei ihan kauheasti pienentynyt. Yksi iso paperikassi vaihtui pienempään. Toivoin että olisi ollut jäljellä vain yksi kassi. Mutta ainakaan en hankkinut lisää villaa ja se on jo suuri voitto.

koko saalis
Palat ovat noin kokoa A4 ja pienempiä. Ohuet viivakuviot on "piirretty" hahtuvalangalla. Tarkoitus on sitten joskus yhdistää ja täydentää paloja virkkaamalla peitoksi.


Ne puut ovat täällä taas...


15 kommenttia:

Tiia N kirjoitti...

Todella hienoja paloja jo ihan sinällään, peitosta tulee varmasti upea!

Saila kirjoitti...

Vau mitä ihania tilkkusia! Vaan voi mikä takaisku, että määrä ei vähentynyt. Karstavilla on niin tilaavievää, että ehkä se kumminkin salaa väheni, mutta loput villat ovat sitten paisuneet sen mukaisesti?

Jokke kirjoitti...

Kiitos Tiia!

Niin, ehkä olisi kuitenkin pitänyt tehdä se paksu istuinalusta, joka kurssilla oli tavallaan aiheena. Olisi mennyt paksummat villakerrokset. Nyt tein tarkoituksella niin ohuita kuin pystyin, että peitosta ei tulisi tönkkö.

Uutar kirjoitti...

Kauniita, kauniita paloja! Niistä tulee varmasti upea peitto!

Stiina kirjoitti...

Jään innolla odottamaan sitä valmista peittoa! Alku on niin nätti ja iloinen! ;)

Ingi kirjoitti...

Kuinka upeita tuloksia! Hundertwasser on mainio inspiraationlähde!

Jokke kirjoitti...

Monet niistä maalauksista ovat minusta ihan selviä virkkausmalleja, en tiedä miksi ei saa hommaa alkuun. Onhan tässä tietysti kaikenlaista muuta...

sinisukka kirjoitti...

Loistoidea (jälleen kerran :D )- täällä juuri pähkäilen yo-lahjaksi virkattavan peitteen kanssa "valmistuuko- ei valmistu"-leikkiä; tuo voisi olla yksi ratkaisu... Kiitos!!!

Marle kirjoitti...

Oi, tuosta tulee ihana! Minullakin olisi yksi iso kassillinen hahtuvaa vai mitä se on. Yritän saada itseni innostumaan. Puut on aina hienoimmat!

Marle kirjoitti...

Oi, tuosta tulee ihana! Minullakin olisi yksi iso kassillinen hahtuvaa vai mitä se on. Yritän saada itseni innostumaan. Puut on aina hienoimmat!

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Hienoja paloja! Kokonaisuudesta tulee varmasti loistava. Mullakin tupaa nuo puut aina tulemaan joka paikkaan...

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Jospa vaikka ensi talvena ottaisi peitontekoaikaa. Tai voihan tässä tehdä palan silloin tällöin.

Eila Vasama kirjoitti...

Ihanaa näyttää tulevan<3
Mutta mikä on tuo Hundertwasser?
Itse ihastuin vapaalankahuovutusta ja tein mukamas kaulaliinoja...aika leveitä niistä tuli, voisi hyötykäyttää johonkin peittoon tietty...nyt kun annooit inspiraation!

Jokke kirjoitti...

Joo näin voi käyttää vanhatkin pois. Ideoimaan vaan! Hundertwasser on taiteilija, olen usein käyttänyt inspiraation lähteenä.

Mama Elf kirjoitti...

Ihania paloja ja innolla nyt odotellaan että virkkaat sen peiton kokoon. Tulee varmasti upea. Täälläpäin tarvinnee laittaa joku Hundertwasser kirja tooivomuslistalle!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...