lauantai 21. maaliskuuta 2015

kontaktivärjätty pusero


Kontaktivärjäsin kasveilla bambuneulosta kesällä ja kangas oli saanut tekeytyä rauhassa talveen asti huuhtomatta. Sitten ryhdyin sommittelemaan siitä puseroa, mutta voi! En ollut älynnyt, että kangas ei ollutkaan tarpeeksi leveä. Ei millään saanut pitkiä hihoja sopimaan kankaalle. En lannistunut, vaan virkkasin hihat puuvilla- ja bambulangoista. Käyhän se näinkin.
Tein pykäpistot hihan reunaan ja virkkasin rinkulaa siitä alaspäin putkena. Mukana ne "roskisvärjätyt" langat. Helmaa ei ole vielä huoliteltu mitenkään. Kangas on aika paksua eikä huvita siihen ruveta kääntämään mitään tönkköä reunusta, minusta se on ihan hyvä noin. Hihatkin ovat lopullista päättelyä vailla. Katson ensimmäisen pesun jälkeen minkä mittaisiksi ne venyvät, tarvitseeko lisätä vai lyhentää.

7 kommenttia:

Hieno tar kirjoitti...

Mainio pusero, niin sun oloinen!

Pitko kirjoitti...

Hyvä hihaidea! :)

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Hieno sävy- ja tekniikayhdistelmä paidassa! Olet oikeassa, helma on hyvä juuri noin. Teen tuota itsekin tai sitten vain siksakkaan reunoja. 40 vuotta ommelleena minusta ihan turhaan vaatteita ylityöstetään, käsintekemisen meininki saa näkyä vaatteessa. Niitä kun ei saa kaupasta, ne on uniikkia ateljeetyötä.

Poutapilvi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kuviointi puserossa ja erilaiset hihat tekevät siitä tosi "design" -näköisen. Uniikkia niin kuin joku jo ennättikin kirjoittaa.

Jokke kirjoitti...

Kiitos, vaatii varmaan käsinpesun. Jännä nähdä miten värjäys kestää käyttöä.

Ilona Winebridge kirjoitti...

todella kaunis kuviointi kankaassa, kätevä keinot keksii!

Jokke kirjoitti...

Kiitos, onneksi sattui olemaan lankoja valmiina.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...