keskiviikko 6. toukokuuta 2015

kuvia koneilla

Bauhinia

Oli tässä maalauksen lisäksi toinenkin kurssi työväenopistolla: Photoshop-taidetyöpaja, jossa valitettavasti en lopulta ehtinyt olla kuin ensimmäisellä kerralla, toiseen iltaan en päässyt. Mutta tein kuitenkin kotitehtävän! Tehtävänä oli A4-kokoinen juliste ja valokuvapohjainen teksti. Tein kaksi, koska en oikein saanut sullottua kaikkia ideoita samaan pakettiin. Selitän niitä tässä vähän, koska lupasin opelle laittaa näytille.


Ensinnäkin halusin käyttää Madeiralla piirrettyjä kukkaluonnoksia. Niillä oli jo kaksi aikaisempaa tehtävää. Toisaalta harjoitella ylipäätään kukkien piirtämistä sitä kasvihuonemaalauskurssia varten ja toisaalta opetella kännykkään ladattujen piirto-ohjelmien käyttöä. Juliste ei ole kyllä ihan kokonaan tehty Photoshopilla, tein osan valmisteluista Gimpillä. Ei ole itselläni Photoshoppia koneella. Täytyy aina jostain lainata, mutta yritän pitää hiukan sitä muistissa välillä kertaamalla. Kiireellä hutaistu lainavehkeillä. Manguin kurssilla piirtopöydän puutetta, en kyllä jollain hiirellä rupea kuvia käsittelemään. Parempi se oli siis kotona tehdäkin.


Kukkaset on piirrelty kännykällä, ohjelmalla SketchBook Express. Minulla on Samsung Note, niin siinä on valmiiksi kynä mukana. Vähän sellainen piirtopöydän ja kännykän risteytys siis. Tykkään! Kukkakuvat nyt ovat vähän niitä näitä, kun yritin eri ominaisuuksia testailla, sellaista hakemista se oli. Ajattelin että kurssi voisi olla hyvä kannustin. Ihan kelpo piirto-ohjelmalta vaikutti. Kokeilin kännyllä myös ohjelmia Corel Painter (maalaus) ja Pixlr (kuvankäsittely). Kukkakuvat on ladattu kännystä koneelle ja poistettu valkoiset taustat. Valokuva taustalla sävytetty ja himmennetty.  Sitten kukkaset valokuvan päälle eri tasoille ja vähän justeerausta. En nyt kyllä malttanut tähän kovin paljon aikaa käyttää... Tälläistä digitaalista piirtämistä tällä kertaa. Aina välillä yrittää aktivoitua harjoittelmaan sitäkin. Kurssi jäi nyt niin vähiin, että ei sitä taiteellisuuttakaan paljon kertynyt.


Ai niin se valokuvasta leikattu teksti... Onnistui se kotona open ohjeilla (muistelin samalla miten se meni Gimpissä, ei tietenkään samalla tavalla). Tässä "ohjetaulussa" on vain netistä pöllityt kuvat lätkitty yhteen. Etsin googlella kuvan Chewbaccasta ja toisen tähtisumusta. Mutta tulipahan kerrattua. Älyttömän hienoja avaruuskuvia saa muuten Hubble-teleskoopin sivuilta.

http://hubblesite.org/gallery/

ps. jos joku tietää hyviä appseja piirtelyhommiin, saa vinkata kiitos

2 kommenttia:

Poutapilvi kirjoitti...

Wautsi wau, hienon näköistä jälkeä. Minuakin on kiinnostanut tuo kuvien käsittely kaikenlaisin keinoin. Täytynee tyrkyttää itsensä jollekin kurssille. Tuota haluaisin osata.

Jokke kirjoitti...

Saa niiden kanssa aikaa kulumaan. Kurssista on hyötyä jos ei jaksa selvittää itse kaikkea. Niillä keskitytään yleensä teknisiin seikkoihin, siksi kiinnostikin tuo taidetyöpaja, että jos jotain vähän erikoisempaa olisi ollut tarjolla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...