lauantai 7. marraskuuta 2015

skyscarf lokakuu


Skyscarf october

Taivashuivista voi sanoa, että loppusuora on jo näkyvissä.


Lokakuu on ollut auringonnousujen ja -laskujen kuukausi. Nyt on sentään vielä nähnyt ne. Taivaskin on ollut mukavan selkeä.


Aamutaivaalla on näkynyt myös hieno rivi planeettoja. Yllä kuvakaappaus Star Chart -appsista kännykästä ja alla sama taivaalla. Alkukuusta kuu ja aurinko näyttivät molemmat piilottelevan yhtä aikaa horisontin takana. Ursan sivuilla sanottiin että ilmiö on hienoimmillaan loka-marraskuun vaihteessa, kuukin on näkyvissä. Nyt olisi näköjään myös "lentäviä leijonia" eli leonidien tähdenlentoparvi liikkeellä.Lokakuu on ollut ehdottomasti myös hienon keltainen, vaikka se väri ei huivissa näy. Mutta voi, sekin väri on nyt mennyttä :(
Lokakuussa erikoisuutena juhlapäivän merkki.


Luultavasti harmaan osuus taas lisääntyy.
Päivänvalo alkaa käydä vähiin ja voi siirtää katseen tähtiin. Tähtitaivaan tilanteen voi tarkistaa täältä:

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

On ollut upea lokakuu todellakin. Joinakin iltoina olen ihmetellyt paria erityisen voimakasta tähteä, mutta en ole vaivautunut etsimään mitä ne olisivat. Kiva katsella niitä.

Pirjo kirjoitti...

Tänään marraskuun pimeydessä kyllä kaipaa taakse jäänyttä aurinkoista syksyä. Mielenkiinnolla ootan, että huivisi valmistuu ja nähdään se koko komeudessaan!

Jokke kirjoitti...

Syksy voi olla todella masentava mutta aurinko on pitänyt mielen virkeänä. Jos nyt kovasti pilvistyy ja synkkenee niin eipä näy tähtiäkään. Tuo tähtikarttasovellus on ollut ihan käyttökelpoinen, auttaa hahmottamaan tähtikuviot taivaalla. Muutakin kuin se otava.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...