lauantai 5. joulukuuta 2015

uutta kangasta


Sorruin ostamaan (tilaamaan netistä) muutaman kirjan. Minähän olen "suunnitellut" itse, jos niin hienoa sanaa voi käyttää ja tilannut Spoonflowerilta kankaita. Harmittaa kun se tili on siellä, mutta ei tule oikein käytettyä. Huomasin että ovat tehneet ohjekirjan, jossa olisi myös käsityöprojekteja. Sieltähän saa nykyisin myös paperia ja tapetteja.

The Spoonflower Handbook, a DIY guide to designing fabric, wallpaper and gift wrap. Kirja selventää kovasti monia asioita, joita olen itse pähkäillyt firman nettisivun avulla tarvittavista pikseleistä, kankaan leveyksistä sun muista. Olisipa tämä ollut silloin kun aloitin! Kuvankäsittelyohjelmavinkkejä, miten käytetään kuvioiden laatimisessa piirroksia, valokuva, skannauksia yms. Paljon näyttäisi olevan jo minulle tuttua, mutta selkeästi ovat projektit kuvatut alusta loppuun asti, että voisi hyvinkin kannustaa tekemään jotain uusia juttuja.

Tuo toinen kirja, Print and Pattern Geometric, on sitten ihan vaan silmäkarkkia. Oikeiden suunnittelijoiden kuosi-ilotulitusta. Olisihan niitä voinut ilmaiseksi katsella nettisivulta http://printpattern.blogspot.fi/On tosin vielä yksi oma kangas ihan käyttämättä. Löytyy yksi jaardi (firmalla on tietysti amerikkalaiset mitat) trikoista kissakangasta. Tästä pitäisi tehdä pusero. Että ei tässä ihan vielä uutta kangasta tarvita. Toisaalta tilauksen saapuminen kestää muutaman viikon, joten ehkä sillä aikaa ehtisi ommella...

Puuvillainen versio tästä kuviosta on jo tunika.

Bongasin netistä myös brittiläisen vastaavan firman. Sitä pitäisi ehkä kokeilla, niin säästäisi tullit.

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vau mikä viidakko/otuskuosi! Hieno, ja ihanan värinen. Nyt alkoi hirveästi himottaa oman kankaan suunnittelu. Apua.

MiunMaun kirjoitti...

Hahaa! Ihan mieletön tuo kangas. Musta tuo tunika oli hyvännäköinen myöskin.
Olen himoinnut omaa trikoota, kun yhdellä suomalaisella nettifirmalla on ollut tilattavissa oman kuosin mukaista. Värien kanssa on vaan ollut hieman hankaluutta, mutta josko pulmat saatais pian selätettyä. Sit sais ihan ihkuomaa mallia, pikkuisen päheetä!

Jokke kirjoitti...

Kyllä nykytekniika on ihmeellistä. Että voi itse "tuosta vaan" piirustaa kuvion ja saada siitä kankaan. Toivottavasti kotimaistakin vaihtoehtoa rupeaa löytymään.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...