torstai 14. huhtikuuta 2016

paikattua


Tapasin Elävä käsityöperinne -seminaarissa Korjaussarjakolletiivilaisia ja minä siitä intoilemaan, että olen muuten viime aikoina parsinut sattumalta yhtä sun toista. Kyllä sitä pihinä ihmisenä yrittää ensin paikata ettei tarvitsisi uutta ostaa. Tai kulkee reikäsisissä, koska on laiskakin. Mutta sentään jotain on paikattuna.


Työhaalareita paikkasin kesällä, mutta ne ovat niin laajalti lahot, että en enää selviä niin suuren alueen paikkaamisesta minun taidoilla. Ovat toisaalta hyvin kestäneet kovaa käyttöä lukuisia vuosia.


Nämä kaupan alpakanvillasukat eivät kestäneet yhtään mitään. Tai on niilläkin paljon kävelty ja saa koko ajan lisätä paikkaa paikan viereen. Kannattaakohan tuo? Näissä en välittänyt paikkauslangan väristä, piilosshan ne ovat kengissä. Ja näkyvä paikkaus on suorastaan muoti-ilmiö.


Hyvä villatakki, jota on myös pidetty yötä päivää, alkoi mennä hituiseksi kyynärpäistä ja paikkasin sitä jo ennakoivasti. Ehkä täytyy lisätä oikein kunnon vahvikkeet kyynärpäihin.


Yksiä vanhoja käsineitä olen paikannut niin monta kertaa, että sormissa ei juuri ole alkuperäistä jäljellä. En oikein tiedä miksi, olisi minulla muitakin käsineitä. Olen kai vaan huono heittämään mitään pois. On se hyvä että joku, en muista oliko äiti vai koulu, on parsimisen opettanut. Vaikka en siinä mikään mestari olekaan, niin ammottavan reiän saan kursittua umpeen. Villasukat ovat ihan parasta kun niitä voi paikata. Ohuissa trikoosukissa minua nyppii tavattomasti se, että pieni reikä kantapäässä tekee  sukista roskat vaikka 99 prosenttia olisi vielä ihan kunnossa. Pitäisi voida tehdä jotain.


Korjausarjakollektiivi kertoo lisää vaatteiden huoltamisesta.

Ja seminaarin powerpointit ja videoklippejä pitäisi olla nähtävänä netissä

6 kommenttia:

ViMMa kirjoitti...

Mie myös pyrin käyttämään vaatteet loppuun, eli paikkailu ja korjailu ovat tulleet tutuiksi. Melkein vuoden ympäri villasukkia käyttävänä, parsittavaakin piisaa. Joitakin korjauksia välttelen, kuin ruttoa. Saas nähdä kauankohan miehen mettäfleese joutuu odottamaan uutta vetoketjuaan. Aivan liikaa ratkottavia ompeleita, inhalta tuntuvassa materiaalissa.

Jokke kirjoitti...

Helposti käy se "huomenna, huomenna -ilmiö" ja reikä vaan isonee :( Minulla oli myös makuupussista korjattava vetoketju, mutta onneksi äiti hoisi sen homman. En olisi itse saanut aikaan. Ihan liian monta metriä vetoketjua.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Paikkailu on tuttua minullekin. Monesti paikattu vaate on mielenkiintoisempi kuin se ehjä oli ;)

Jokke kirjoitti...

Jotain vaatetta voi tuunata siksi että haluaa siitä vaan erilaisen ja toista siksi että on pakko.

Anonyymi kirjoitti...

Johonkin vaatekappaleeseen kertakaikkiaan kiintyy, sitä paikkaa ja korjaa kunnes se on lopulta aivan hituleina. Joo, nuo vetoketjut... Ei se itse ompelu vaan purkaminen ja asennus.- sade

Jokke kirjoitti...

Niin jos se on hyvä päällä ja kaikin puolin mukava niin mitä sitä vaihtamaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...