keskiviikko 18. toukokuuta 2016

syötävät kasvit


Kukkaikkunalla on uusi kasvi?
Eipä ole pitkään aikaan sattunut vastaan netissä mitään "tämä täytyy heti tehdä -juttua", mutta nyt sattui. Koska pidän terraariosta ja herkuista :) Syötävä terraario! Ihan hassua! Nettiohje oli niin imelä, kivikarkkeja ja marsipaania, että yritin vähän "terveellistää" omaa versiota. Sehän tässä on hauskaa, että voi soveltaa paljon omien mieltymysten ja mitä nyt kaapissa sattuu olemaan mukaan.


Huomaa stratigrafia: pohjalla on on kiviä (erilaisia pähkinöitä), sitten kerros hiekkaa (murennettuja keksejä), päälimmäisenä tietysti muheva humuskerros (mutakakkua). Siitä nousee kasvillisuutta (sitruunamelissan varsia ja meloonista leikkattu lehdykkä). Lasipurkkia ei ollut tarpeeksi isoa, mutta käyhän tuo sekoittimen muovipurkkikin.


Mutta tämäkin versio oli ihan kauhean makea ja olen yrittänyt nieleksiä sitä monta päivää. Vasta iso lumivyöry (vaniljajääelö) teki siitä oikein herkkua. Eli piti lantrata. Oli hauska ideoida mitä siihen voisi laittaa.

ohje:
DIY edible terrarium

***
Kasviaiheista sisustusta, muutenkin kaikkea kivaa. Jos Selina Lake on tehnyt kirjan Botanical Style, se pitää varmaan ostaa. 

6 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Jukra, tuostahan voisi ideoida tarjottavaa uuden kasvihuoneeni "avajaisiin" - kaverit kun pyysivät kahvikutsuja :)

sirkkis kirjoitti...

Voi tuo on uutta minulle ja mahtava juttu ja varmaan maistuu makoisalta ♥

Nelli L kirjoitti...

Ooo, mikä idea. Pakko kokeilla joskus.

Jokke kirjoitti...

Nätti lasipurkki olisi vaarmaan ollut kivampi, mutta ei tietenkään makuun vaikuttanut. Mutakakkuun oli helppo tökkiä tikulla koristeita, mutta syödessä tietysti aika tahmainen. Kaipasi jotain "kastiketta".

Jonsku kirjoitti...

Hauska!

Jokke kirjoitti...

Vain mielikuvitus ja sorminäppäryys on rajana.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...