keskiviikko 10. elokuuta 2016

omat voiteet 2


Kierrätin pois rasvoja, joita ei ehkä enää viitsi syödä, ihonhoitoon.

"hyttysöljyn" tein vanhentuneesta nenäsuihkeesta, joka on seesaminsiemenöljyä. Kaadoin sen toiseen purtiloon ja lisäsin manteliöljyä ja eteeristä sitruunaruohoöljyä. En tiedä karkottaako hyttysiä, mutta ainakin tuoksuu hyvältä ja sitä on kiva sipaista korvan taa.

Jalkavoiteen ohjeen näin jossain lehdessä. Siihen tulee kookosöljyä, ripaus manteliöljyä ja piparminttuöljyä. Piparminttujalkavoide on mukavan raikas.

Jalkavoidetta säilytän jääkaapissa. Kookosöljy kovettuu siellä, mutta "sulaa" nopeasti käyttökuntoon iholla.


Edellisen kerran voiteita tehty kurssilla

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kuulostaa kivoilta voiteilta! On mukavampaa laittaa iholle jotain, jota voisi syödäkin. Kun miettii, että se kumminkin imeytyy ihon läpi, ties minne asti.
Piparminttu on vaan mulle viluvarpaana liian viilentävä, mulla jalat tuntuu palelevan aina ihan kauheasti minttuvoiteen kanssa :-D Siis vielä pahemmin kuin tavallisesti!

Nelli L kirjoitti...

Kovasti pitäisi itsekkin tehdä voiteita, mutta ikuisuusprojektiksi on sekin muodostunut. Mutta toivottavasti vielä joskus saan tehtyä :)

Jokke kirjoitti...

Nämä olivat oikein helppotekoisia, koska ovat vain öljyjä. Ei tarvinnut edes vaivautua sitä mehiläisvahaa sulattelemaan. Siksi minäkin sain ne aikaan. Kun itse tekee, voi laittaa mieluisat "hajusteet" tai jättää kokonaan pois.

Anonyymi kirjoitti...

Voiteiden sekoittaminen on rentouttavaa, selailin vanhempaakin postiasi aiheesta. Ainakin tiedän mitä hieron kasvoihin ja koipiin, minun hajusteeni joukossa on hunaja, jos muistan laittaa. Irmeli

Jokke kirjoitti...

Jalkavoiteen reseptissä olikin suluissa mukana hunaja. Mietin että jos se tekee siitä tahmaista ja jätin pois. Saunahunaja on kyllä mukavaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...