lauantai 10. joulukuuta 2016

bayeux kirjonta 2


Sain hyvin valmiiksi työväenopiston kurssityöni kirjontaa Bayeux'n seinävaatteen tapaan. Pistot on nyt harjoiteltu ja voikin pistää mietintään mihin sitä joskus käyttäisi.


Halleyn komeetta ja siihen liittyvä teksti olivat aiheenani. Käytin muliinilankoja vähän miten lanka sattui riittämään, että ei jäisi turhia pätkiä. Alkuperäisessäkään värit eivät näytä menevän mitenkään tiukkapipoisesti. Osin saattaa olla kyse korjauksista erilaisella langalla.
Kuvion ääriviivat ja tekstit on tehty varsipistoilla ja täyttö ns. Bayeux-pistolla. Seinävaatteessa komeetta näkyy pienenä yhden kuvakentän ylälaidassa.Seinävaatteessa esiintyvä "pyrstötähti" on siis Halleyn komeetta, joka näkyi vuonna 1066 ja sitä pidettiin huonona enteenä kuningas Haroldille. Kuvassa ihmiset osoittelevat huolestuneena taivaalla näkyvää komeettaa. Seinävaatteen latinankieliset tekstit kertovat otsikonomaisesti viereisestä kuva-aiheesta. Tässä tapauksessa teksti on käännetty suurin piirtein: nämä ihmettelevät tähteä.

Lisätietoja teksteistä:

Halleyn komeetan kiertoaika on 76 vuotta ja viimeksi se nähtiin 1986. En muista että se olisi silloin ollut kovin vaikuttava. Sen sijaan Hale-Bopp oli komea talvella 1996-1997.

Kurssista on juttu myös työväenopiston blogissa. Osa kurssilaisista valitsi kuvioita seinävaatteesta ja osa sovelsi enemmän omiin aiheisiin. Kaikilla oli taas oma tyylinsä.
http://blogit.omnia.fi/kadentaidot/2016/11/11/70-metria-taidetta/

4 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Mielenkiintoinen projekti!

Jokke kirjoitti...

Tuli tosiaan vähän tarkemmin tutustuttua tuohon seinävaatteeseen.

Nelli L kirjoitti...

Kaunis työ.

Jokke kirjoitti...

Kiitos! eihän se varsinaisesti ole "mikään" mutta voipa toki ripustaa vaikka seinälle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...