lauantai 25. helmikuuta 2017

batiikkitilkkuliina


Kun siivoilin joulusiivousta ja tomutin pöytäliinoja, ajattelin että voisihan samalla vaikka kuvata blogiin tämän tosi vanhan tilkkuliinan. Se on tehty erilaisten värjäyskurssien koepaloista. Siinä on marmorointia, aurinkovärjäystä ja batiikkia. Vahattua ja maalattua.


Kuvioiden lähteinä on käyetty kalliomaalausaiheita niin Afrikasta kuin pohjoisestakin. Muistan että maalaamalla tehty monivärinen batiikki oli silloin uusi juttu ja kyllähän noita värejä taas tuli käytettyä runsain mitoin.
Reunoissa on helmihapsunauhaa. No en ollut itsekään nähnyt kokonaista liinaa vuosiin, vähän kulmaa vaan. Minulla kun ei ole tapana vähentää tavaraa, lisätä vain. Niinpä tämäkin liina on jo aikamoisen röykkiön alla. Mutta kyllä sitä nyt vaikka kerran viiteen vuoteen voi vähän kopistella pölyjä.
4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kalliomaalaukset ovat kiehtovia. Hauska nähdä aiheet noin värikkäinä ja kankaalla.- Sade

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa vetää esiin vanhojakin töitä ja ihailla itsekin mitä nättiä on vuosien kuluessa saanut aikaan. Tosi kiva työ! Tuttua tuo että tavarat vain lisääntyy.Raita

sinisukka kirjoitti...

Hieno "löytö"! Kalliomaalaukset ovat loistava kuviointiaihe!

Jokke kirjoitti...

Piti tosiaan itsekin ihan katsoa mitä kuvoita siinä onkaan. Jännä miten ihan eri tekniikalla sai samantapaisen tuloksen. Vaikka ovat molemmat tavallaan estovärjäystä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...