keskiviikko 8. helmikuuta 2017

valopilkku 2017/3Okei, valopilkku näyttää olevan tänä vuonna hyvin näyttelypainotteinen, mutta minkäs teet kun käsitöitä pilkahtelee siellä täällä. Kävin viikonloppuna tutustumassa Keravan taidemuseon näyttelyyn Näkyväksi neulottu - lankapohjaista taidetta meiltä ja muualta. Näyttely on auki 5.3.2017 asti ja siellä on tapahtumiakin, muun muassa Itämerivirkkausta keskiviikkoiltaisin.


Pakollinen kissa oli bongattava...


Kyllä siellä taas suu loksahteli auki ihmetyksestä. Taidosta tai silkasta työn määrästä, jota suuret teokset ovat vaatineet. Ideoista, toteutuksesta...Viehätyin kovin näistä maalausta ja kirjontaa yhdistävistä töistä, monia kauniita sävyjä.


Suosittelen lämpimästi. Totesinkin kassalla, että taidampa pysähtyä junamatkalla kotiinpäin  Oulunkylän Lankamaailmaan ostoksille ja oli kuulemma moni muukin päättänyt kaivaa langat esiin näyttelyn nähtyään. Onhan siellä ne kuuluisat virkatut ihmishahmot ja poliisiauto ja vaikka mitä inspiraatiota virkkaajille.


http://www.sinkka.fi/nayttely/nakyvaksi-neulottu-lankapohjaista-taidetta-meilta-ja-muualta/


***

Jokkemaan valopilkkujen on tarkoitus olla pieniä piristysruiskeita talven pimeän keskellä. Kyllä se kesä sieltä tulee!

4 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Kiitos kun esittelit! Mun piti tulla la 11.2. tuonne retkelle, mutta ei ollut tarpeeksi lähtijöitä valmiille matkalle, joten se peruuntui :( - enkä taida ihan yksikseen viitsiä ajella. Harmi! Onneksi siellä Kokkolassa sai ihan hitusen esimakua tuollaisesta!

Jokke kirjoitti...

Voi harmi kun matka peruuntui. Pitihän minunkin miettiä että jaksanko lähteä ihan "kauas" Keravalle asti, mutta kyllä se kannatti. Ehdin jopa samalla lipulla takaisin, että rahaakin säästyi :)

Nina kirjoitti...

Kyllä ihminen on idearikas, kun vain antaa mielikuvitukselle tilaa!

Jokke kirjoitti...

Joskus on suorastaan hämmentävää tuo mielikuvituksen lento!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...