keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

kevätsiemenet


Pitäähän keväällä jotain saada multaan. Minä sain Fuerteventuralta matkamuistoksi aloe-kasvin. Aloeita viljellään siellä ja niistä tehtyjä tuotteita kaupataan kovasti turisteille. Kun osti jonkin purtilon, sai pistokkaan "kaupan päälle".


Aloen sisus on geelimäinen.


Kauniit keltaiset kukat tällä Aloe vera barbadensis millerillä eli lääkeaaloella.


Kotona istutin pistokkaan multaan. Samassa ruukussa oli ollut hetken yksi bataatti, mutta se vain homehtui. Vaihdoin siihen tuon. Keksin matkalaukkuun hyvän kasvinkuljetusastian vesipullosta, josta avasin pohjan. Tuohon voi vaikka laittaa vettä juurruttamiseen, ei tietenkään matkan ajaksi. Tuollainen mehikasvi voi toisaalta olla viikkokausia ilman vettä, että ei se tarpeen ole.
Keräsin myös palmun siemeniä ja istutin nekin. Luulisin että ne ovat kanarian taatelipalmusta, mutta itse asiassa en ole ihan varma minkä palmun juurelta ne keräsin. Hotellilla oli useita palmuja.


Talven aikana myös vehkaviidakko on saanut vähän lisäystä. Ostin uuden Monsteran. Tämä on peikonkämmenten "sukua", Monstera obliqua 'Monkey Mask'. Ensivaikutelma on että se olisi pienempi kuin varsinainen peikonkämmen, mutta onhan se vasta poikanen.


Sain vaihdokkaana Rhaphidpohora pachyphyllan, joka on aivan pienen pieni. Olen yrittänyt juurruttaa sitä lasipurkissa kosteassa mullassa, mutta parin kuukauden yrityksen jälkeen ei näytä kovin lupaavalta. Ehkä täytyy yrittää jotain muuta...


7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vautsi, ei ollutkaan mikään pieni pistokas tuo aaloe! Ihanaa tuo viherkasviviidakkosi, aah. Kuvat ovat niin houkuttelevia!

sinisukka kirjoitti...

Hienoja matkamuistoja!!! Kiinnostavaa nähdä, miten selviävät!

Jokke kirjoitti...

Minäkin mietin että sopiikohan aaloenroikale matkalaukkuun, saati ikkunaudalle (no ei sovi). Mutta kun "ilmaiseksi sai" ;) Kovakuoriset palmun siemenet itävät yleensä älyttömän hitaasti. Katsotaan jaksaako odotella.

Els kirjoitti...

Brought once plants home like that from France on the train ;-)
(ha, they still thrive in the garden !!!)

Els kirjoitti...

best souvenirs ever !

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät matkamuistot ovat kivoja, pullo onkin hyvä kuljetusrasia. Kovat siemenet itävät todella hitaasti, itse pistelen ruukkuihin joulutaateleiden siemeniä, ne voi unohtaa 4-5 kuukaudeksi ennen kuin alkaa pilkistää jotain. Monet pikkupalmut on kasvatettu ja lahjoitettu ja sitten aloitettu alusta. Irmeli

Jokke kirjoitti...

Well done Els! A souvenir that keeps on growing :)

Unohtaminen juuri on se ongelma. Sitten kriittisellä hetkellä kastelu herpaantuu. Pieleen. Mutta yritetään!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...