sunnuntai 11. helmikuuta 2018

muistitaulu


Ostin viime keväänä vanhat taulunkehykset, koska suunnitelmissa oli tehdä muistitaulu tai ns. mood board. Ei siinä varsinaisesti mitään muistettavaa ole, kivoja kuvia vain. Kaikenlaisia lippuja, lappuja, käyntikortteja kertyy ja niitä ajattelin kerrostaa vähän esille.
Koska kehys oli pelkkä kehys, jahtasin jonkin aikaa kierrätyskeskuksesta vanhaa korkkitaulua mutta ei tärpännyt. Sitten näin sellaisen Tigerissä ja ostin sieltä. Selvisi pian miksi se oli niin halpa: se oli vain onnetonta aaltopahvia, jossa oli hädin tuskin millin paksuinen korkkimurukerros. Mikä pettymys. Olisin yhtä hyvin voinut leikata tauluun taustan jostain pahvilaatikosta (itse asiassa se kävi mielessä, mutta hylkäsin idean liian heikkona). Eivätkä mitatkaan minusta ihan pitäneet kutiaan. No, ostettu mikä ostettu ja sitä sitten piti käyttää. Olisi kyllä kannattanut liimata edes useampi kerros pahvia tai joku muu vahvike taulun taakse. Kyllä oli ennen vanhaan korkkitaulutkin parempia. Taisin vaan hakea sen väärästä lähteestä... Pah! Ehkä parempi tausta tulee vielä joskus vastaan.

***
muistitaulun ohje lähtöisin kirjasta
Selina Lake Botanical Style

7 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Kiva tapa pitää esillä pikkulappuja. Entä jos päällystät styrox levyä kankaalla korkkilevyn sijaan, siinä pysyvät hyvin erilasiet nupit! Irmeli

Sartsa kirjoitti...

Idea ja toteutus on kuitenkin kivat, toivottavasti kestää ees jonkin aikaa.
Mielialataulu? Sekin tuntuu hyvältä ajatukselta. Tai voimataulu. Sellasta pitäskin päästä kattomaan usein, jotta muistais ne omat voimanlähteensä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea! Päällystin kerran palan sellaista pahvimaista seinälevyä kankaalla ja siihen upposi hyvin nuppineulat. Taulu palveli korvakorutelineenä. - Sade

Jokke kirjoitti...

Hyviä vinkkejä! Kävinkin vajassa koluamassa, jos vielä jotain raksamatskuja olisi löytynyt, mutta ei ollut jämäpaloja jäljellä. Styroksi on ainakin mukavan kevyttä.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Hauska idea, tuollaisen minäkin tarvitsisin, kun idealappuset kertyvät tietokoneen eteen :)

ViMMa kirjoitti...

Samanlaista se olis ehkä ollu vanhan ilmoitustaulun levykin, silkkaa pahvia sisältä. Olen meinaa pari sellasta pilkkonu ja negatiivisesti yllättyny kummallakin kerralla. Ne oli sellasia 80- tai 90-luvun puukehyksisiä ilmotustauluja.

Jokke kirjoitti...

Ehkä jostain rautakaupasta saisi sitten parempaa korkkia?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...