tiistai 19. kesäkuuta 2018

muinaisaikaan vuodesta 2018


Olen ollut nykytekniikan ulkopuolella Euran muinaisajassa viikonloppuna. Koska nykyajassa on niin paljon kiireitä, en ehtinyt valmistella mitään kummempaa käsityötä mukaan. Pakkasin muutaman villalangan ja letitin nauhoja. Se oli kyllä ihan hätävara.


Yhdeksällä langalla. Koska lanka oli ohutta, laitoin sen kolminkertaisina nippuina. Letitys etenee niin että ensin vasemassa kädessä on viisi lankaa (musta, valkoinen, musta, valkoinen, musta) ja oikeassa  neljä (valkoinen, musta, valkoinen, musta). Sitten siirretään aina uloin lanka siitä jossa on viisi kahden ali ja kahden yli keskelle.Ihan kiva kuvio tulee. Toisen nauhan tein paksummilla käsinkehrätyillä langoilla. Möykkyisempi tapaus. Langat ovat tuntemattomia kierrätyskeskusostoksia.


Nauhat ompelen lupiineilla värjätyn villahuovan reunaan koristeeksi.Huh hellettä! Sää oli mitä mainioin ja varjo tuli tarpeeseen.


Ostoksia: kasvivärjättyä ohutta villalankaa kirjontaa varten. Materiaalit on, malli on, pitäisi vaan aloittaa. Saattaapa jäädä ensi vuoteen. Aina on suuria suunnitelmia. Juhannuksena pitäisi taas värjätä lupiineilla. Siitä on jo vähän niinkuin tullut perinne.

Toivotankin jo hyvää juhannuksen aikaa! Tuskin tässä ehtii enää ennen sitä tietokoneella istua.

***
Euran muinaisaikaan -tapahtuna:

7 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Kasvisvärjätyissä on kivat sävyt. Tuota punomista 9 säikeellä täytyy kokeilla, olen yltänyt vain viidellä, ontelokudetta. Tulee hyviä kantohihnoja pikkulaukkuihin. Aurinkoisia kesäpäiviä Irmeli

sinisukka kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinullekin! Olitpas taas mahtavassa paikassa :D

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Kesä on kiireistä mutta mukavaa aikaa.

Sartsa kirjoitti...

Viihtyisän näköstä leiriytymistä auringossa. Nykyään on enenevässä määrin näitä nk keskiaika, viikinki yms. tapahtumia. Ne tuntuvat kiinnostavan ihmisiä ja siihen liittyvät harrastuksetkin on lisääntyneet.
Peitosta tuli hieno!
Onko tuo nauhanteko lautanauha -tyyliin?

Jokke kirjoitti...

Tapahtumia tuntuu olevan vähän joka kylällä. Onhan se yksi tapa kiinnostua historiasta. Ei ole lautanauhaa, ihan vaan letitystä. Minulla ei ole lautoja.

Ritva kirjoitti...

Onpas hieno! :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos Ritva!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...