sunnuntai 17. helmikuuta 2019

viikon valopilkku 4/2018




Ihana aurinkoinen viikonloppu!

Jokkemaan valopilkkujen on tarkoitus olla pieniä piristysruiskeita talven pimeän keskellä. Kyllä se kesä sieltä tulee!


***
Mieli kääntyy jo vakavasti kevääseen. Aloitin istutushommat kylmäkäsittelyä tarvitsevista siemenistä. Sitä en tiedä olenko yhtään oikeaan aikaan liikkeellä, mutta jotain piti tehdä. Keräilin syksyllä Saksasta keikenlaista maahan pudonnutta: pyökin siemeniä, saksanpähkinöitä, tuijan siemeniä ja tunnistamattomia puita. Eiväthän nämä meillä talvesta selviä, mutta haluan vain kokeilla saanko ne itämään. Laitoin multaan ja jääkaappiin.

saksanpähkinä

Myös aika läjä puutarhakasveja, erilaisia siementäviä perennoja on tulossa. Niitä laitoin syksyllä ruukkuihin vajan seinustalle. Oi miten on hauska keväällä katsoa nouseeko sieltä mitään ja muistaako mitä kaikkea siellä on? Varmasti hidasta hommaa tuo siemenestä kasvatus, mutta jos ilmaiseksi saa uusia kasveja...

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana sää on ollut! Eilisen pitkän kävelylenkin päätteeksi piti levittää naamaan kosteusvoidetta ja pistin mieleen, että seuraavalla kerralla laitan aurinkorasvaa ennen kuin lähden - oli niin tehokkaan oloinen valoilmiö.
Hih, siemenestä kasvattamisen pointti ei tosiaan taida olla mikään järkevä, vaan se, että pääsee kokeilemaan kaikkea ja puljaamaan mullan kanssa talvellakin :-D

Jokke kirjoitti...

Aurinkorasvan käyttäminen on järkevää, toisin kuin yli-innokas kasvien kasvatus :) mutta voi sitä iloa kun pieni vihreä itu nousee mullasta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...