sunnuntai 10. helmikuuta 2019

virkattu ja huovutettu liivi


Sammal tästä tulee mieleen.


Ensin virkkasin, siten huovutin ja lopulta värjäsin.


Sammaleenvihreän liivin.


Huovutetusta pinnasta tuli aika hauska. Sellainen eläväinen, epämääräinen ja muotopuoli.Jätin tarkoituksella langat päättelemättä ja lisäsinkin hapsuja. Aukkoihin suunnittelin laittavani huovutettuja pompuloita.
Minulla on ollut pitkään tarjouksesta ostettua ihanan pehmeää luomuvillaa, mutta koska se on valkoista, se vaatii värjäyksen. Tällä kertaa päätin värjätä valmiin tuotteen.


Ensin vapaavirkkasin liivin käyttäen vähän mallina vanhaa liiviä. Muutin suunnitelmaa matkalla, koska arvelin hahtuvaisen langan huopuvan värjäyksessä. Teinkin jo heti alkuunsa isomman liivin ja huovutin sen suosiolla ensin. Sitten laikukas värjäys. Huovutin villapallosia ja mallailin niitä noihin aukkoihin, mutta eivät ne näyttäneet kovin kivoilta, joten se idea sai jäädä vähemmälle.

Kylläpä virkkaaminen oli taas mukavaa (sen neuleen jälkeen). Iso koukku, paksu lanka, eteni vauhdilla.


4 kommenttia:

Ilona Winebridge kirjoitti...

tykkään kovin liivistäsi, sen pinta struktuuri on elävä, sammaleinen kuten kirjoititkin. meil on ollut samanlaisia puuhia viikonloppuna. itse värkkäsin lämmittimiä:))

Jokke kirjoitti...

Villan kanssa puuhaaminen onkin mukavaa touhua näin talvisaikaan.

Sartsa kirjoitti...

Luonto ja värit inspiroi sinua ihan suoraan. Mielenkiintosta seurailtavaa miten värit ja ulkonäkö kohtaa erilaisissa pinnoissa.

Jokke kirjoitti...

Luonto onkin niin ihanan vihreä! Paitsi talvella...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...