sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

tiedostohamstrausta


Sattuuko olemaan tuttu tämä kirjasarja, jossa on kerätty teemoittain kuvioita inspiraation lähteiksi? Muistan kun näitä myytiin kirjakupoissa (julkaisija The Pepin Press, vuodelta 2009). Mukana on CD-levy eli kuvat saa myös tiedostona. Kuvia saa käyttää ei-kaupalliseen toimintaan. Vanhaa tekniikkaa sinänsä, harvalla enää taitaa olla edes levyasemaa. Olen saanut lahjaksi tuon Art Décon ja ostin kierrätyskeskuksesta parilla eurolla fonttikirjan. Nuo ovat ilmaisfontteja, mutta minua usein epäilyttää latailla niitä netistä. Mikä lie virus tulee mukana.


No nyt on kyllä fonttia joka lähtöön, 500 erilaista. Aika monessa taitaa olla ääkkösetkin. Mukana näyttäisi olevan suomalaisia suunnittelijoita.


Art déco -kuviot vaikuttavat olevan lähinnä tapetteja ja aika hurjia sellaisia! Värikkäitä geometrisia kuvoita ja yllättäviä väriyhdistelmiä. Nyt rupean jo minäkin miettimään kestäisinkö sellaista kovin isolla seinällä ja se on erikoista se.



Perinteistä kukka-aihetta on joukossa myös. Tallensin tiedostot itselleni, jos vaikka jotain korttia tai sellaista tulee laadittua. Kaikkia sitä tulee tietokoneellekin hamstrattua nimimerkillä "jos vaikka joskus tarvitsee". Yllä muutama testi näistä kahdesta kirjasta yhdistettynä.

Mielenkiintoinen yhtymäkohta todellisuuteen tuli, kun kävin Ateneumissa katsomassa František Kupka -näyttelyn. Se oli oikein hieno! Suosittelen.  Näkee kyllä mistä kirjassa esitellyt pyöreät kuviot ovat saaneet innoituksensa. Harmi että ei tiedä tarkemmin mistä ne ovat peräisin ja kirjaan tulleet, ei ole lähdeluetteloa. Ilmeisesti silloin on ollut tuollainen muotivillitys. Näyttelyssä tuli tämä kirja mieleen ja kaivoin sen esiin.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...