tiistai 18. toukokuuta 2010

Metsä mukaanAika kertakäyttöinenhän tämä on, mutta uutena niin söpö, että oli pakko tehdä sammalterraario eli Mossarium. Isoon lasipurkkiin laitoin pohjalle vettä ja pikkukiviä ja kiven päällä kasvavaa sammalta (en tiedä nimeä). Olipa se kuivanut helteessä ruskeaksi koppuraksi, mutta vihertyi kosteutta saadessaan. Kotimaiset metsäsammalet eivät kestä kauaa huoneoloissa. Tämä on suhteellisen lyhytaikainen koristus, ainakin minulla on ennen ollut. Tajuatte myös, että virkattu sieni on vain kuvausrekvisiittaa. Tuossa kosteudessa se pilaantuu. Keramiikka tai muovi kestäisi. Lisätietoja Mossariumista löydätte googlaamalla sanoilla moss ja terrarium. Olen kuullut, että akvaarioon myytävät trooppiset sammalet kestäisivät lasipurkissakin. Ehkä täytyy mennä ostoksille. Muistutan, että sammalen keräys ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten vain omalta maalta tai maanomistajan luvalla. Voih, en pääse kesällä metsähommiin, joten täytyy vain ihailla sammalta työpöydällä purkissa, nyyh.

5 kommenttia:

Liiolii kirjoitti...

Sammal on ihanaa... Pehmoista ja vihreää... aah!

Anni kirjoitti...

Onpa ihana sammal ja sieni. Jollain tapaa tuosta ekasta kuvasta tulee mieleen Pikku Prinssi. Tästäpä tuli hyvälle tuulelle :)

tiiu kirjoitti...

Ihana jotenkin niin hellyyttävä. Tahtoo oman.

Jokke kirjoitti...

Pehmoinen sammal on niin rauhoittavaa, katsoa ja vaikka silitellä, hypistellä, astella, istuskella. Tiiu: tämä on ainakin helppo tehdä!

seijastiina kirjoitti...

Voi miten kauniita kasveja, ihastuttavia.
Harmi kun olisin lukijaksi tullut tänne, mutta ei päästä minua, erroria vaan tulee, yritän myöhemmin uudestaan, sillä pidän sivuistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...