lauantai 24. heinäkuuta 2010

Teemakoru heinäkuu 2010

Helmetin heinäkuun koruteema oli menneisyys, muinaisten kulttuurien inspiroimat korut. Sehän on minun toinen nimeni! En kylläkään ehtinyt tehdä mitään uutta korusettiä, mutta on oiva tilaisuus esitellä "vanhoja" pronssivalukurssin teelmiä. Kurssilla tehtiin mehiläisvahasta valumallit ja vanhaan tapaan muotti savesta ja hevosenkakasta. Varsinaisen valun suoritti sitten ammattilainen vaikka saimmekin seurata sitä ihan vierestä. Valua ei tehty muinaisilla välineillä, joten sekin onnistui hyvin. Olen kuullut, ja ollut katsomassakin, monia epäonnistumisia vanhoilla valumenetelmillä. En halunnut juurikaan kiillotella valoksia, sillä pidän enemmän karheasta kuin siloisen kiiltävästä.

Yllä on riipus ja korvakorut. Tein samalla muotilla myös pinssejä. Irvikissaa varten tehtiin kipsimuotti ja olen valanut sillä myöhemmin myös savesta ison määrän korvisaihioita. Ai niin, niitähän piti myydä jossain.... Hmm, olen unohtanut koko jutun, missähän ne ovat...


Sormuksista tuli raskaita, koska oli tosi vaikea arvioida kevyen mehiläisvahan ja painavan pronssin eroa. Pässinpään tein myös suurempana kaulakoruna. Mehiläivahan kanssa näprääminen oli tosi mukavaa ja olisin mielelläni tehnyt vaikka mitä ja harjoitellut lisää, harmi kun ei tullut mitään jatkokurssia. Tein osia rautakausivaikutteiseen laukkuun, täytyykin esitellä se joskus myöhemmin.


Mallia elukoihin otin vanhasta pienestä venäjänkielisestä näyttelykatalogista, joka muistaakseni käsitteli skyyttien taidetta, mutta en löydä sitä kirjahyllystäni tarkistaakseni asian. Saattoivat esikuvat olla permiläisiäkin. Tuo kirja sentään oli tallessa.

Kuvassa esiintyy myös huovutetut "käsineet", jotka kerran ei mitään erityistä tehdessä epähuomiossa muotoutuivat käteen. Ne on siis huovutettu suoraan käden päälle. Olen tehnyt näitäkin muutaman tilauksesta. Niillä ei kyllä ole yhtään mitään tekemistä skyyttien kanssa vaikka skyytit tekivät kauniiden metallitöiden lisäksi upeita huovutuksia. Aah, Pazyrykin huovat!


6 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Hienoja koruja! Tykkään tuon(kin) tyylisistä, varsinkin se pässinpää oli mun makuun.

Elios kirjoitti...

Taidokkaasti tehtyjä koruja ja kivan näköiset huovutetut käsineet! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sinä olet taitava !
Monenlainen materiaali näyttää sinun käsissäsi muovautuvan .
Kivoja ja erilaisia :)

nätti rätti kirjoitti...

hah, tollaset hanskat kätösissähän voisi pyöräillä syssykylmällä. No, ehkä eivät ole kovin taipuisat...
ehkä enemmän larppaus-, naamiais- tms. kamaa. Hullunhauskat joka tapauksessa.
Ja toi korusetti on aivan mahtava!

Jokke kirjoitti...

Unohdin sanoa että hanskat ovat antikynsienpureskeluhanskat. Villan imeskelyssä ei ole ihan samaa hohtoa X)

Lumikko kirjoitti...

Hienot käsineet! Paljonko veloitat parista?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...