tiistai 9. huhtikuuta 2013

mayameininkiä

maya, hautauurna
 Ehdin taas vasta viimeisenä päivänä Didrichsenin taidemuseon Maya III näyttelyyn. Nyt tiedän mitä teen seuraavalla savikurssilla! Ainakin uurnan, olisi vaikka kiva leipälaatikko. Näyttelyssä sai muuten erittäin hyvää  chilikaakaota maya-uudenvuoden kunniaksi. Sitä voisi laitella kotonakin.

jokkemaa, kukkaruukku
 Ei sen puoleen etteikö Jokkemaankin viidakoista jo löytyisi kissaeläimiä. Noista itse tehdyistä kukkaruukuista. Bongailin niitä kotiviidakosta kevätsiivousta tehdessä.

maya, suitsutusastia

jokkemaa, kukkajakkara

jokkemaa, raunio (=kukkapöytä)

jokkemaa, matkamuistoksi ostettu saviastia


Näyttelyssä oli esillä myös muutama huipil. Minäkin löysin lopulta netistä itselleni sopivan värin viime talvena. Olen pitkään halunnut tuollaisen puseron mutta ne ovat aika kalliita ja vaikkakin kauniita, niin ne perinteisimmän väriset jäisivät minulla ehkä vain koristeeksi. Tätä tulee mielellään käytettyä.


Kasveja suihkutellessa huomasin, että itse siemenestä kasvatettu Philodendron evansii alkaa näyttää jo ihan komealta. Oikein hyvin liuskoittunut lehti. Aika siivoaminenhan tuolla puskassa taas oli mutta kyllä on mukavaa katsella kasvien piristymistä, kun pölyt on pesty ja kuollet lehdet noukittu pois.

2 kommenttia:

Othel kirjoitti...

Elukkajakkara, hmm... Ensi kaudella voisi hämmästyttää keramiikkaopettajaa vaihtamalla mittakaavaa. Ehkä. Laiskat ei mene näyttelyyn, laiskat saa virikkeet Jokkemaasta.

Jokke kirjoitti...

Niin kyllä meidän suuri ruukku kurssilla yksi teki joonialaista tms. pylvästä puutarhaan. Sellanen pääsiäissaarten patsas ois kanssa hieno, tosin uunin koko vähän ikävästi rajoittaa.

Muuten ei se näyttely tainnutkaan vielä päättyä, sain vain virheellisen käsityksen museossa. Nettisivun mukaan jatkuukin kuun loppuun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...