lauantai 4. toukokuuta 2013

omaa kangasta: kirjava ranka


No valmistuihan se lopulta: syksyinen suunnitelma


Itse suunniteltu kangas saapui Spoonflowerilta (siis ei nyt vaan silloin syksyllä).
Selkärankamainen kuvio.


Sopiva kaava tuli vastaan pääsiäisenä, Moda 3/2010.
Tai ei se edes ollut kovin sopiva, onneksi pistin helmaan reilusti lisää levyttä, näytti kauhean kapealta. Olikohan kaava tarkoitettu joustavalle kankaalle? Ei sitä kyllä lehdessä mainittu. Muutenkin tämä puuvillakangas oli kaiketi liian jäykkää tähän malliin. No mutta kuitenkin jotain muuta kuin ihan vaan suora laatikko. Hihan aukot ovat tuolleen jännästi yläreunassa ja kainaloissa on kummat lärpäkkeet.
Yritän tässä epäluontevasti nostella käsiä, että hihamalli vähän erottuisi. Kuvio olisi ehkä voinut olla isompikin, tosin sitten se ei olisi sopinut kankaalle kolme rinnakkain. Onnistuikohan tämä? Ainakin on antanut paljon ajattelemisen aihetta. Jos käytän tätä kaavaa toistamiseen, valitsen varmasti paljon isomman koon. No, oppia ikä kaikki.

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hauska paitamalli ja tuosta näkyy hyvin hieno kuosi!

Jokke kirjoitti...

Kiitos Saila, jouduin tosin tekemään lyhyemmän kuin kaavassa, kuvio ei riittänyt enempään.

M Sanaksenaho kirjoitti...

Ihan hieno ja tuo malli on just kiva!!!

Milona/ Hellapuu kirjoitti...

hei wau! Miten hommat sujui spoonflowerin kanssa? Olen haaveillut tilaamisesta, mutta kuullut liian monelta suunnalta, että kankaiden laatu ei ole hyvää ja että värit lähtee pesuissa hirmusen herkästi menemään. Oletko kerinnyt tekemään pesutestiä? :)

Othel kirjoitti...

No onpas kyllä... yhden sortin skolioosi. Hienot värit! Riittää sitte Pihtiputaan Essolla ihmeteltävää, kun Miss Jokkemaa saapuu kesäasussaan.

Virveli kirjoitti...

Minusta tuo paita on just hienon mallinen ja sopivan kokoinen. Onko siinä olalla jotain rypytystä / vekkejä? Voisin yrittää jotain samanlaista, mutta eihän sitä nyt valmiita kaavoja voi käyttää...

Jokke kirjoitti...

Milona: tuon kankaan vain kostutin ennen ompelua, mutta mitä muita kankaita olen pessyt, ei ainakaan vielä ole värit lähteneet. Tosin eivät ole olleet rankassa käytössä. Ei ole minulla mitään erityistä valitettavaa Spoonflowerista. Vähän vaikea laskea kuvion kokoa tuumia ja pikseleitä vertaillen. Toimituskaan ei ole mitenkään erityisen nopea ja nyt kun laskivat tullirajaa, niin mahtaneeko kannattaa enää tilata. Kokeilen ehkä saksalaista vaihtoehtoa. Voi kun löytyisi tilauspaikka lähempää kotoa!

Kiitos Othel: nyt se taitaakin olla lantioluu :P

Virveli: oikein huomasit, olalla on vastalaskokset. Etu- ja takakappale ovat täsmälleen samanlaiset. Yksinkertainenhan tuo on, vaikka minulle tuottikin jo vaikeuksia hihanaukkojen kääntäminen ja sellaiset.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...