tiistai 28. toukokuuta 2013

omaa voidetta


Viimeinen kurssi tänä keväänä oli luonnonmukaiset voiteet.
Käytettiin ihanan tuoksuista mehiläisvahaa ja erilaisia öljyjä: jojoba, rypäleensiemen, oliivi, saflori...
Lisättiin myös eteerisiä öljyjä (ilmeisesti jotkin uskovat että niilläkin on jotain terveydellisiä vaikutuksia, minusta vain hajusteita). Niiden takia lopulta olikin pää ihan pyörällä ja oksetti. Minulle riittäisi vähempikin lemustus. Siksi onkin kiva tehdä omaa salvaa.Kurssilla tehtiin isot satsit ja jokainen sai oman osansa salvasta.


Minusta mukavinta on ihan vain manteliöljy pienellä eukalyptus tai piparminttu tipalla terästettynä.
Omaehtoista ihonhoitoa.

12 kommenttia:

ArmiL kirjoitti...

Sulla on ollut mielenkiintoinen kurssi, omia voiteitakin...:)

IhanHelmee kirjoitti...

Wau,mitä opiskelet? Aromaterapeutiksi?

Jokke kirjoitti...

Eiku työväenopistosta napsin mitä kursseja sattuu, tuo tuntui kivalta, ei tartte niitä marketin tököttejä (tai vettä kalliissa putelissa) enää ostella :)

Mama Elf kirjoitti...

Ihan samaa olen tehnyt jo useamman vuoden - en edes käynyt kurssia, kunhan sotken oman maun mukaan. Meillä on ilmeisesti samanlaiset kujeet, hajusteita ihan vähän tai ei ollenkaan. Meillä koko perhe käyttää hajusteetonta shampoota, mun itse tekemää hajusteetónta saippuaa ja kotona tehtyä shea-aloe salvaa. Kaikki kauppojen kemikaalit yököttää, kun ei ole tottunut niihin lemuihin.
Luulenpa, että olet viimeiset kaupalliset voiteesi ostanut, on tuo kunnon tököteistö ilman vettä tehty salva ihan omaa luokkaansa.

Virveli kirjoitti...

Voi apua, luulin ensin lukevani Kemikaalicocktailin sivua. Onnea uudelle harrastukselle. Pitäisköhän itsekin...

MB kirjoitti...

Minäkin olin kiinnostunut noista omista voiteista, ja etsin netistä lisätietoa. Päädyin jollekin keskustelufoorumille, jossa väännettiin kättä säilöntäaineiden käytöstä. Jotkut sanoivat, että omia voiteita käytettäessä, esim. huulirasvaa, rasvaan leviää huulista pöpöjä, jotka sitten lisääntyvät ja pilaannuttavat voiteen ja tekevät siitä pahimmillaan hengenvaarallista. Toiset taas olivat sitä mieltä, että jos käyttää kemikaaleja, voi yhtä hyvin ostaa kaupan valmisteita. Meni liian monimutkaiseksi, joten annoin olla!

Jael kirjoitti...

KIva kurssi:) Opin eräältä ystävältä joka on vuosia tehnyt omat voiteensa miten niitä tehdään muutama vuosi sitten ja sen jälkeen teen muutaman kerran vuodessa voidetta ystäville ja itselleni.Ostin juuri eräästä mehiläistarhasta 800 gramman palan mehiläisvahaa;D

Jokke kirjoitti...

Mama Elf: Niin voi käydä, tai ainakin silloin kun on aikaa tehdä itse, ja äkkiähän ne sulattaa yhteen.

Virveli: voihan sitä kokeilla, mikä kenenkin iholle sopii.

MB: no jos ne pöpöt ovat jo huulissa niin ei kai tilanne voi siitä enää pahentua ;) Mutta totta sinänsä että jos tunkee sormia purkkiin, voihan sinne päästä epätoivottua ainesta.

Jael: minäkin olin aiemmin kokeillut kirjan ohjeiden mukaan. Mutta niihin oli lisätty vettä ja se juuri kuulemma pilaantuu helpommin kuin vedetön salva.

Mama Elf kirjoitti...

Jos salvaan pelkää menevän pöpöjä tai kärsii ihottumasta ja on ehkä herkkä saamaan sekundääri infektioita on hyvä laittaa sekaan muutama tippaa mirha-öljyä. Se tappaa pöpöt ja sille ei ole melkein kukaan allerginen.

Jokke kirjoitti...

Hyvä tietää, kiitos!

Ilona Winebridge kirjoitti...

olipa mielenkiintoinen kurssi, kiinnostais itseänikin. en voi käyttää mitään hajusteita, kaupassakin pitää kiertää kaikki pesuainehyllyt kaukaa. kellarissa olis mehiläisvahaakin viel jäljellä niiltä ajoilta, kun meil oli oma yhdyskunta hoidettavana.

Jokke kirjoitti...

Mehiläisvahassa on minusta niin ihana tuoksu että ei sitä halua millään peittää. Riippuu sitten vähän mitä öljyä käyttää. Nekin tuoksuvat, joten jos käyttää vaikka oliiviöljyä, tuoksuu vähän niinkuin salaatinkastikkeelta XD.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...