maanantai 8. heinäkuuta 2013

Pökkövehka lisääntyy


Pökkövehka kun teki siemeniä, niin kokeilin lähtevätkö ne kasvamaan, jos multaan laittaa. Hyvin lähtivät! Eikä siinä vielä kaikki O.O


Näköjään ne kasvavat itsekseen ilman multaakin. Kääk, mikä kasvuteho. Ja uusi lehtikin on tulossa. Ihan kuin tuossa yhdessä monsterissa ei olisi ollut tarpeeksi.


11 kommenttia:

Riina Itkonen kirjoitti...

Näyttää tuossa ekassa kuvassa ihan samalta kuin mun kukkani, jota kutsumme huoripukiksi, se kai on yksi nimitys siitä kukasta. Mutta nuo muut kuvat eivät ole sitten samanmoista kun mulla vai oliko nuo eri kukasta nuo kuvat ? Mökillä iloksemme huomasimme, että metsään istuttamamme Mallorcalta mukaan kerätty puun siemen oli lähtenyt itämään. Viime kesänä tehtiin vaan lapiolla kolo metsään, vähän multaa ja siemen siihen törröttämään kokonaan, nyt huomasin, että se oli tehnyt pari pikku lehteä :).

Saila kirjoitti...

Ohhoh, mikä kasvi! Uskaltaako tuon kanssa edes asuakaan samoissa tiloissa :-D

margsan kirjoitti...

Hurjaa!!! Kyllä kasvimaailma on ihmeellinen...

Jokke kirjoitti...

Riina: kuvissa on sama kasvi, tai siis ekassa on siementaimet ja toisessa se iso, josta siemenet ovat peräisin. Olisikohan sinulla nukkatyräkki, joka on myös tehokas lisääntyjä.

On se hurja, pitäisi varmaan laittaa nuo hullut itäjät multaan, mutta en tarvitse noin montaa kasvia.

Ilona Winebridge kirjoitti...

hauskanen kukka ja nimi kukalle;)

Othel kirjoitti...

Se on Triffidi, varo vain.

Jokke kirjoitti...

Pökkis on tosiaan aika triffidimäinen. Minä sanoin puisto-osastohommissa nuorempana isoja risiinejä triffideiksi, hurja väri ja myrkylliset siemenet. Pökkövehka on kuitenkin aika vaaraton. Itse asiassa Amorphophallus konjac on ihan tärkeä viljelykasvi. Jos olette syöneet jotain (esim. laihdutusvalmistetta) jossa on ainetta nimeltä glucomannan, olette syöneet pökkövehkan mukulaa. Tämän jutun kasvi on A. bulbifer.

Metta kirjoitti...

Ohoh, ihan mieletön kukka! Jos haluat luopua parista siemenestä niin olisin kyllä halukas kasvattelemaan tuommoisia.

Jokke kirjoitti...

Siemenet ovat jo kasvuvaiheessa, mutta ylimääräisiä taimia kyllä on ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mistähän ihmeestä voisin saada pökkövehkan? Mistään ei tunnu löytyvän infoa :)

Jokke kirjoitti...

Parhaiten pökkövehkoja saa varmaan niiden kasvattajilta, keskustelupalstoilta esimimerkiksi voi kysellä. Siemeniä (ja mukuloitakin) on myynyt ainakin saksalainen rareplants.eu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...