lauantai 16. elokuuta 2014

helleajan värikartta

 Tässä kooste muutamasta viimeaikaisesta kierrätysostoksesta ja käsityöstä. Värit ovat luonnonläheiset, vihreää ja ruskeaa. Vasemmalla tutut lomalla värjätyt villalangat. Keskellä kiva pikku vitriinikaappi, jonka löysin kirppikseltä kahdella eurolla. Ehkä vähän nuo kuu- ja aurinkokuviot vielä arveluttavat, mutta aina voi tuunata. Kierrätyskeskuksen ilmaistorilta otin littanan hellehatun, josta tuli pesun/kastelun jälkeen kelpo lätsä. Lisäsin siihen nauhaksi joskus muinoin kierrätyskeskuksesta hankitun eteläamerikkalaisen kudotun nauhan sekä mökkirannasta löytyneen joutsenen sulan. Oikealla virkattu kesäkassi ja pino itse värjättyjä pellavia, jotka otin varastosta ompelukäyttöön. On taas kova pellavainnostus päällä!


Yksinkertaisen kassin virkkasin paksusta hamppulangasta ilman sen kummempaa mallia, sen kokoisen kuin langoista tuli. Olisin halunnut laittaa nahkaisen kantohinnan, mutta eipä löytynytkään tarpeeksi isoa nahkapalaa, sen sijaan pellavaa lojui otilla juuri sopiva kaitale. Mietin myös jonkinlaista läppää kankaasta, mutta ensin käytän kassia vähän aikaa ihan ilman. Katsotaan miltä tuntuu.
Toinen "kesäkassi" on pöytätabletista ommeltu pikku laukku. Ei ehkä kovin käytännöllinen mutta pidän niin tuosta kuviosta. Kyllä sinne jotain pikkutavaroita sopii.
 Täsä kuvassa näkyy myös seuraava "kirjontapohja", osittain valkaistu farkkutakki. Suunnitelma on jo valmiina, pitäisi vain ehtiä toteuttaa se. Mutta ei nyt ehkä ihan heti, näin pian farkkujen jälkeen. Nyt taidan jatkaa pellavan kimpussa.

***
tuolle pöytätablettijutulle löytyy ohjeita netistä hakusanoilla placemat clutch diy

tässä eräs yksinkertaisimmista
http://www.lilblueboo.com/2011/09/the-placemat-clutch-a-tutorial.html
tämä on suorakulmaiselle, pyöreille malleille on omansa.

8 kommenttia:

Tiia N kirjoitti...

Kivoja kesäjuttuja, ihanan harmoninen väripaletti.

Saila kirjoitti...

Onpa sulle hyvin istuva farkkutakki! Kivalta näyttää jo näinkin.
Laukut ovat superihanat, tuo kirjekuorilaukku tosi hauska idea!

sinisukka kirjoitti...

Nii-in style lady upeine löytöineen - kesän jatkoja vaan :D

Jokke kirjoitti...

Eipä enää tarkene ihan niillä ohuimmilla hellekledjuilla, kesäfiilis on kuitenkin jäänyt päälle :) Farkkutakkeja on ollut yllättävän vaikea löytää kierrätyskeskuksesta, menevätköhän ne heti? Tuo takki on suorastaan liian istuva, hihansuutkin kiristävät hauiksesta(!). Onneksi on avattavat napit...

Hanna Mi kirjoitti...

Hyvät sävyt! Laukkujahan ei voi olla liikaa, molemmista tykkään. Kirjekuorilaukku on erityisen kivan oloinen. Farkkutakin uutta ilmettä odotellessa ;).

Eliisa kirjoitti...

Taas tätä sun ihanaa luovuutta ja rohkeutta!! Hyvältä näyttää kaikki!

margsan kirjoitti...

Mahtava kokoelma ja inspiraation lähde myös minulle! Pellava on supermateriaali!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Yritin kovasti vastustaa haluani kiinnittää laukkuihin läjää simpukoita. Erityisesti nuo kirjekuorilaukun hapsut aivan huusivat niitä. Jos olisi edes jotain vähän yksinkertaisempaa. Pellava on helteellä aivan mahtavaa! Ohutkin puuvilla jotenkin liimaantuu kiinni ihoon mutta pellava ei, rakastan pellavakangasta kovin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...