torstai 7. elokuuta 2014

toinen vihreä pata


Värjäsin minä muutakin kuin vain lupiineilla. Myös järviruoko, ilmeisesti etenkin nuo röyhylät antavat vihreää väriä. Kirjassa kyllä sanottiin että koko kasvi.


Silppusin siis aika suurpiirteisesti ruon latvoja värjäyskattilaan. Lanka oli puretettu alunalla. Lisäsin väriliemeen vähän kuparisulfaattiaikin, kun sitä nyt oli runsaasti ostettuna. Tulos ei ollut ihan yhtä hyvä kuin lupiineilla, aika rusehtavan vihreä, mutta kyllä sen voi kuitenkin vihreäksi lukea. Ehkä olisi pitänyt pysyä tarkemmin kirjan reseptissä. Lankana jokin ohut villalanka kierrätyskeskuksesta.


10 kommenttia:

Hanna Mi kirjoitti...

Lupiinilla tehty lanka olikin herkullisen vihreä, eikä jää huonoksi tämäkään! Itsekin pääsen sivusta seuraamaan kasvivärjäystä elokuun lopussa, itse en liemiä ehdi keittelemään, mutta varmasti jotain sieltä reissulta mukaan tarttuu.

Hieno tar kirjoitti...

Hyvä sävy tämäkin!

margsan kirjoitti...

Kiva tämäkin sävy! Jos haluaa kunnon vihreää, niin pelkät röyhyt ja hiukan suolaa värjäysliemeen.

Ingi kirjoitti...

Erilaisia kasveja olen kokeillut, muttei tuota ruokoa. Kupari antaa ilmeisesti aina hiukan ruskeahkon sävyn.

Jokke kirjoitti...

Kunhan kylmyys taas saa, on minulla hyvä määrä vihreää virkattavaksi, jei! Kiitos vinkistä margsan, kokeillaan sitten ensi kesänä suolan kanssa. Minä olen ihan siinä käsityksessä että kupari tekisi vihreää.

margsan kirjoitti...

Kyllä kupari yleensä sävyttää vihreäksi, mutta sen kanssa pitäisi olla varovainen, koska kuormittaa luontoa, ts jos kaataa liemet maastoon tai viemäriin, niin pitäisi laimentaa ja laimentaa.....

Jokke kirjoitti...

Tuosta kuparista on ollut tosiaan kursseilla aina puhetta. Minäkin olen sitä vältellyt, mutta vihreän saaminen aikaan näin alottelijan tuurilla on ollut lähes toivotonta. "Viimeisenä keinona" kokeilin ainaiseen ruskeaan kyllästyneenä.

margsan kirjoitti...

Vihreän saaminen on tänä kesänä ollutkin hankalaa. Jopa noilla ruokoröyhyillä sain hailean vihreää, toisin kuin viime kesänä.
Varma vihreän antaja on mun kokemuksella punasipulin kuoret!

Pirjo kirjoitti...

Hienoa vihreää! Mulla oli lauantaina koko päivä kasvivärjäystä ja oon langoistani ihan täpinöissä :-)

Jokke kirjoitti...

No varmasti! On aina ihan mahtavaa saada itse värjättyjä lankoja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...