lauantai 6. syyskuuta 2014

hyvä sattuma


Tulipahan taas kerran sopivia löytöjä kierrätyskeskuksesta: batiikkikuvioinen t-paita, australialainen maalaus (tälläisen olen aina halunnut), kuvia vanhasta luontokirjasta, kapustoja (käsityömatskuksi, näitä varsinaisesti menin hakemaan) ja tarpeellinen pikku ruukku.


Kuka lie tämän savesta näprännyt, mutta se on ihan täydellinen tillandsiaruukku!Tyrkkäsin heti siihen yhden tillandsian ja nyt ollaan taas tillandsioiden muodin huipulla. Nämä kasvit eivät tarvitse multaa ollenkaan, joten niitä voi kiinnitellä kaikenlaisiin mielikuvituksellisiin "astioihin". Kunhan astia kestää kastumista, se riittää.
  

Näiden pienten päällyskasvina viidakoissa kasvavien ananaskasvien hoito on lähinnä ahkeraa suihkuttelua. Minulla on ollut tapana hoitaa niitä lähes samoin kuin orkideoja eli liottamalla vedessä kerran viikossa. Olen kiinnittänyt ne aiemmin "luonnollisempaan alustaan", johokin puunpalaan roikkumaan. Eivät ne huoneolosuhteissa kauhean pitkäikäisiä ole olleet, terraario olisi ehkä niiden pelastus. Ne tarvitsisivat paljon valoa ja kosteaa ilmaa. Talvi on niille kuolemaksi. Tällä kertaa niiden kanssa oli myynnissä suihkutettavaa lannoitetta, joka tuoteselosteen mukaan on lähes pelkkää ureaa. Hmm, siis ostinko pissaa pullossa...No katsotaan kauanko ne tällä kertaa elävät. Ainakin varusteet ovat kunnossa.

Jos tuntuu että haluat itse värkätä jotain tuollaista ruukkua, täällä ohjeet:
http://alisaburke.blogspot.fi/2014/04/air-plant-pots.html

Kasvit hankin aiemmin kesällä Jyväskylän Viherlandiasta. Valitettavasti aika satunnaisesti ollut kukkakaupoissa saatavana.

6 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Ohoh, aina oppii jotakin uutta!

sartsa kirjoitti...

Joo, en miäkää oo tommosesta kasvista tietonen. Pitänee ettiä kukkakaupasta joskus. Kuulostaa ja näyttää kivalta, kun voi tökkää mihin vaan kasvamaan. Toi simpukkaversio on myös kiva.

Hanna Mi kirjoitti...

Sama kuin edellisilläkin, en olekaan tästä ennen kuullut! Hyvät löydöt olet taas tehnyt!

Jokke kirjoitti...

Tutumpi voisi olla eliaksenkukka Tillandsia cyanea, se kuuluu aika perusvalikoimiin. Onkin ihan ruukussa myytäviä huonekasveja.

margsan kirjoitti...

Hienoja istutuksia! Toiset on viher- ja minä poropeukalo näissä kasvijutuissa!

Jokke kirjoitti...

Kiitos, minusta kasvien hoitaminen on ihan helppoa, muistaa vain kastella kerran viikossa :) Sillä pääsee jo pitkälle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...