lauantai 13. syyskuuta 2014

sulkapaita ja kolmiokassi Olin oikein hämmästynyt kun satuin huomaamaan Eurokankaan poistopöydässä pellavakangasta, joka oli kuin tehty yhdistettäväksi linnunratahousuihin. Se oli vielä ihan puoli-ilmaistakin! Koska yksinkertainen ompelu on täällä valttia, ompelin siitä pakanlopun palasta ponchomaisen "puseron". Se on siis vain keskeltä taitettu kangaspala, johon on leikattu päänaukko ja ommeltu sivusaumat, mutta ei aivan reunaan. Ei jää yhtään hukkapalaa! Tai jäi se päänreikä. Jos olisi tarvinnut tehdä sauma olkapäälle, olisi tullut suora venepääntie.
Jalkaan tähän asuun liittyen kierrätyskeskuksesta löytyneet japanilaistyyliset sandaalit.


Toinen "zero waste" eli ei hukkapaloja ompelus pellavasta oli tämmöinen hauskan mallinen kassi. Käytin aiemmin kasvivärjäämääni pellavalakanan palaa (hiukka vihertävä). Kassiin taitellaan yksi suorakaiteen muotoinen pala, eikä saumojakaan ole montaa. Nahasta ompelin käsin kädensijan. Ai tässä mallissa on mahtavat jatkoideointimahdollisuudet! Sopisi tilkkuhommiin ja kirjontaan aivan justiinsa. Tahtoo lisää!ohje kassiin löytyy täältä:

ohjeesta poiketen kanttasin suuaukon vasta viimeiseksi

Tykkään kun ei tarvitse tuhertaa päiväkaupalla ompelukoneella lukemattomien saumojen ja sovitusten kanssa.

4 kommenttia:

Tiia N kirjoitti...

Noi on niin makeet! Ja niin yksinkertaisesti ommellut, että mullakin melkeen alkaa kutkuttaa kaivaa ompelukone esille.

sinisukka kirjoitti...

Hyvännäköistä kangasta onkin! Ja tuo kassin malli on loistava - kiitos linkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi makea paita! -Eppu

Jokke kirjoitti...

Tuollaisia toppeja on kai tehty esim. huiveista, muistelin nähneeni. Joissain niissä on vyökin. Kai sellaisen tarvitsee, jos on vyötärö ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...