lauantai 6. joulukuuta 2014

tavarat seinälle


Minä en usko siihen että tavaroita piilotellaan pöytälaatikoissa ja kaapeissa, vaan niiden pitää olla näkyvillä.


Yhdistelin pari inspiraatiota ja värkkäsin tämän lusikkahaukan ja säilytyspurkkien yhdistelmän.
Jos termi lusikkahaukka ei ole tuttu, se löytyy vaikkapa museoalan asiasanastosta: esineet - telineet - säilytystelineet - lusikkahaukat ja on kotiseutumuseoiden perusvalikoimaa.


Käytin tähänkin keittiöremontin jämäpaloja.


Toinen perinne-esine keittiössä, paljon tutumpi minun lapsuudesta kuin lusikkahaukka, on tietysti tarjotinnauhat. Kierrätyskeskuksesta olikin kertynyt sopivaa materiaalia (punaiset lähtivät arvontavoittona uuteen kotiin). Näihin törmää ainakin vanhemmissa virkkauskirjoissa. Muistanko ihan väärin vai tehtiinkö nauhoja myös vohvelikankaasta kirjomalla?
Tarjottimia voin nyt sitten helposti pitää tuossa esillä. Koukkua pähkäilin pari viikkoa, mutta Indiskan alesta löytyi menettelevä kappale. Keltaisen vastapainoksi on nyt tietysti saatava sinistä.Kiva kun pääsi "eroon" varastoon kertyneistä nauhoista, osa on käytössä ja osa muiden varastoissa ;) Ja kun kerran arpajaispalkinnot mainittiin, niin tässä vielä kuva niiden mukana menneistä korteista. T. nimimerkki "kukkaniittyjä kaivaten".

6 kommenttia:

Hieno tar kirjoitti...

Varmaan kirjottiin myös vohvelikankaisia tarjotin kannattimia. Olihan se kätevä teline, yksi on vielä mökillä. Sitten muistan kirjottuja vessapaperirullille tarkoitettuja nauhoja...

Jokke kirjoitti...

Joo, minäkin olen ommellut sellaisen vessapaperilokerikon. Jos oikein on halunnut fiinistellä, nauhat ovat olleet kirjottuja, ristipistoilla tai muuten.

Kukka kirjoitti...

Hei, onpas sulla täällä mahtavan värikäs blogi! Ihania raikkaita kuvia, joiden sekaan voisi sukeltaa <3

Jokke kirjoitti...

Kiitos Kukka, tervetuloa pulikoimaan :)

Marle kirjoitti...

Tarjotinnauhat on ihania! Täytyykin käydä kierrätyskeskuksessa katsomassa jäikö sinne sinun jäljiltä mitään.

Jokke kirjoitti...

Varmasti! Ja aina tulee uutta lisää, onnea etsintään.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...