keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

kasveja maalaamassaOlin työväenopiston viikonloppukurssilla, jolla maalattiin ja piirrettiin (tekniikka oli vapaa) kasveja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Minulla oli idea, joka vaati myös muiden kasvihuoneiden kuvioiden taltiointia.


Parkkeerattin värit johonkin mielenkiintoiseen kohtaan ja alettiin maalata. Minulla oli aikamoinen sekatekniikka käytössä, pääasiassa tuollaiset (lasten) peitevärit, jotka olen saanut kierrätyskeskuksen ilmaistorilta.


Kasvit eivät ole siellä yksin: on myös multaa, hometta, ruukkuja, kauniita seiniä. Keräsin talteen muotoja ja kuvioita.


Lauantai oltiin kasvihuoneessa ja hieno päivä se olikin! Sunnuntaina opistolla jatkettiin lauantain luonnosten pohjalta, tai minun tapauksessa kuvioiden pohjalta. Rupesin tuunaamaan kierrätettyä kirjaa. Se on sopivasti kokoa A4, joten maalauslehtiön sivut sopivat sinne väliin kivasti ja minusta tuossa kannessakin on selvästi anopinlehden kuvio.
Minä pelkistin aika tavalla. Otin kasvista muodon ja kuvion, erikseen. Kirjassa on ensin sivu johon on leikattu kasvin muotoa jäljittelevä aukko ja siitä näkyy läpi kasvin kuviointi (ei mittakaavassa). Viitteellistä ympäristöä kuvioiden kollaasina.


säilätuutti Vriesea splendensperus vehkakasvi Philodendron


Pökkövehka Amorphophallusvenuksenkenkä Paphiopedilumsuihkulähde ja lauttahurapuu Hura crepitans


Aloe


Eli minun kasvit tulivat "eloon" enemmänkin leikaten ja liimaten kuin maalaten mutta ei se haitannut. Osin on käytetty gessottuja kirjan sivuja, osin on liimattu leikattuun sivun kantaan uusi vesiväripaperi. Ehkä näistä muutamasta kuvasta sai käsityksen tästä kirjaideasta. Eli kun kirjaa selaa, vuorotellen tulee kasvin muoto ja kuvio. Minusta on mukava että kurssin tuotos on selkeästi yhdessä paketissa kirjana. Olisihan tuolta kasvihuoneesta ollut paljon valokuvia, mutta ehkä niitä katsotaan sitten ensi talven valopilkkuina ;) Sekamelska johtuu siitä että kuvasin kameralla ja kännykällä.


ps. yksi ruskea ("multa") on maalattu mullalla eli nyppäsin multaa kasvin juurelta ja hinkasin sitä paperiin. Tulee varmasti oikea sävy. Olisi halunnut kokeilla myös sellaista, että myttään kasvin lehtiä yritän "maalata" niillä, mutta en tietenkään voinut repiä lehtiä tuolla puutarhassa. Ja eihän lehtivihreä muutenkaan kauaa kestä, sen lehtiprinttejä kokeilleena tietää.

5 kommenttia:

Poutapilvi kirjoitti...

Jopas jotakin. Tosi metka lähestymistapa tuohon kasviaiheeseen. Kirjasi on varmasti upea.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kurssi ja hienoja tuotoksia!! Hyvä idea kerätä kaikki samaan kirjaan ja tuo muotojen ja värien erottaminen on ihan ekstraa!
Tästä kurssista varmaan näemme vielä lisääkin...Kiitos maistiaisista :-)

Jokke kirjoitti...

Oli siellä hauskaa! Töissä saa piirtää tarpeeksi tieteellisen tarkkaa, niin vapaalla pitää saada irroitella. Kirjassa ei ole kovin montaa sivua. Se aina paisuu niin noissa tuunausjutuissa että ei sinne sovi kuin pari hassua.

Pirjo kirjoitti...

Inspiroivaa!

Jokke kirjoitti...

Kiitos Pirjo, on muuten Madeiran matkakirjakin tekeillä...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...